Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύλληψη 23χρονου για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ

Σύλληψη 23χρονου για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ

Στη σύλληψη ενός 23χρονου που φέρεται να σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena προχώρησε η αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης, λίγες ώρες μετά το χτύπημα που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22 άτομα. Ελεγχόμενη έκρηξη στη συνοικία Φάλοουφιλντ. Προσωρινή εκκένωση εμπορικού κέντρου, όπου επισκέπτες του ανέφεραν πως άκουσαν δυνατό κρότο. Αγρυπνία το βράδυ στο Μάντσεστερ.

Στη σύλληψη ενός 23χρονου που φέρεται να σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena προχώρησε η αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης, λίγες ώρες μετά το χτύπημα που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22 άτομα.

«Σε σχέση με το περιστατικό της περασμένης νύχτας στη Manchester Arena, είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι συλλάβαμε έναν 23χρονο άνδρα στο νότιο Μάντσεστερ» ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης στον λογαριασμό της στο Twitter.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων, δώδεκα παιδιά κάτω των 16 ετών βρίσκονται ανάμεσα στα 59 θύματα που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία μετά την επίθεση.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ιατρικής και Κοινωνικής Περίθαλψης του Μάντσεστερ δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετοί τραυματίες που φέρουν σοβαρά τραύματα. «Υπάρχει ένας αριθμός ατόμων με πολύ, πολύ σοβαρά τραύματα που βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και που θα βρίσκονται στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Οι αστυνομικές αρχές του Μάντσεστερ δεν έδωσαν περισσότερες διευκρινίσεις για τον συλληφθέντα.

Ανέφεραν μόνο ότι εκτέλεσαν εντάλματα στις συνοικίες Γουόλεϊ Ρέιντζ και Φάλοουφιλντ, όπου έγινε και μια ελεγχόμενη έκρηξη. Στην πρώτη περιοχή, στο νότιο Μάντσεστερ, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν ένοπλους αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει μια νεόδμητη πολυκατοικία σε έναν ήσυχο δρόμο. Ο Μουσάμπ Αμάρι είπε ότι είδε πολλά περιπολικά και βαν της αστυνομίας. «Ήρθαν και περικύκλωσαν τα πάντα. Όλοι ήταν ένοπλοι», είπε.

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρνχαμ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν το βράδυ σε αγρυπνία για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλόνισε τη Βρετανία.

«Θρηνούμε σήμερα, αλλά είμαστε δυνατοί» έγραψε ο Μπέρνχαμ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Εν τω μεταξύ, συναγερμός είχε σημάνει νωρίτερα στο εμπορικό κέντρο Άρντεϊλ του Μάντσεστερ, το οποίο εκκενώθηκε για λίγο το μεσημέρι της Τρίτης και η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Αργότερα διευκρινίστηκε ότι το περιστατικό δεν σχετίζετα με την πολύνεκρη επίθεση.

Αυτόπτες μάρτυρες στο κέντρο Άρντεϊλ είπαν πως άκουσαν έναν ισχυρό κρότο και πως πολλοί άνθρωποι έτρεχαν να απομακρυνθούν.

Το Reuters αναφέρει ωστόσο ότι το εμπορικό κέντρο ξανάνοιξε.

Τραμπ σε Μέι: Οι Αμερικάνοι είναι στο πλευρό της Βρετανίας

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είπε στη βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι πως οι Αμερικανοί συμπαραστέκονται στη Βρετανία μετά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στη διάρκεια συναυλίας στο Μάντσεστερ που προκάλεσε 22 θανάτους.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πως η επίθεση είναι «ιδιαίτερα αδικαιολόγητη και παράλογη», ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος διαβεβαίωσε την πρωθυπουργό πως οι Αμερικανοί συμπαραστέκονται στον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου και πως η αποφασιστικότητά μας δεν θα καμφθεί ποτέ απέναντι στην τρομοκρατία», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ τηλεφώνησε στη Μέι από την Ιερουσαλήμ, όπου συναντήθηκε με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε σε έναν από τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά του το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, μετέδωσε πως την επίθεση πραγματοποίησε ένας «μαχητής» του Ισλαμικού Κράτους.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του το Amaq είχε αναφέρει πως μια «ομάδα μαχητών» πραγματοποίησε την επίθεση.

Πάντως, ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν έχει επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του Ισλαμικού Κράτους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024