Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, πρωταθλητές του NBA το 2015, προκρίθηκαν στον τρίτο συνεχή τελικό τους, αφού νίκησαν με 129-115 τους Σπερς στο Σαν Αντόνιο και έκαναν 4-0 το σκορ στους τελικούς της Δύσης.

Ηταν μία ιστορική βραδιά για τους Ουόριορς, αφού έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του NBA που ξεκινά τους τελικούς με ρεκόρ 12 σερί νίκες, ενώ η τρίτη συνεχή παρουσία σε τελικούς που κατάφεραν, είναι κάτι που στην Δύση, πριν από αυτούς είχαν πετύχει μόνο οι Λέικερς.

Η ομάδα του Σαν Αντονιο, αν και προσπάθησε δεν τα κατάφερε, μιας και η έλλειψη του τραυματία Λέοναρντ ήταν περισσότερο από εμφανής. Ο Κέβιν Ντουράντ σημείωσε double double (29 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

Οι Τεξανοί αποθέωσαν τον Μανού Τζινόμπιλι (15 πόντοι, 7 ασίστ), στο «κύκνειο άσμα» του Αργεντινού σταρ με τη φανέλα των Σπερς.

Σε αγώνα για τους τελικούς των πλέι οφ της Δύσης στο ΝΒΑ:

Σαν Αντόνιο – Γκόλντεν Στέιτ 115-129
(σκορ 0-4)

Το πρόγραμμα των τελικών

Οι Ουόριορς στα τελικά θα αναμετρηθούν με τον πρωταθλητή της Ανατολής, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς ή τους Σέλτικς της Βοστώνης. Η λίγκα ανακοίνωσε το πρόγραμμα των τελικών: Πρεμιέρα στις 1/6 στο Γκόλντεν Στέιτ, ενώ ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί δυο μέρες αργότερα (4/6).

Επειτα η σειρά θα μεταφερθεί σε Κλίβελαντ ή Βοστώνη (7 και 9/6), ενώ τα υπόλοιπα ματς είναι προγραμματισμένα για τις 12, 15 και 18 του Ιούνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ