
Οι υποψίες για τους κλέφτες των ιατρικών μηχανημάτων
Μέχρι και σε συνεργεία καθαρισμού σε νοσοκομεία στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδοχικές κλοπές ιατρικών μηχανημάτων σε τέσσερα κρατικά νοσοκομεία. Μετά τον Άγιο Σάββα και το νοσοκομείο του Βόλου σειρά είχαν το Νοσοκομείο Λαμίας και το Πανεπιστημιακό Λάρισας.
Μέχρι και σε συνεργεία καθαρισμού σε νοσοκομεία στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδοχικές κλοπές ιατρικών μηχανημάτων σε τέσσερα κρατικά νοσοκομεία. Μετά τον Άγιο Σάββα και το νοσοκομείο του Βόλου σειρά είχαν το Νοσοκομείο Λαμίας και το Πανεπιστημιακό Λάρισας.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ θεωρείται ότι είναι σε σχετικά καλό σημείο. Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π.Πολάκης, ανέφερε σε δήλωση του ότι η «η εξάρθρωση της σπείρας είναι θέμα χρόνου».
Οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην εντυπωσιακή πληροφόρηση που έχουν οι δράστες των κλοπών των ιατρικών μηχανημάτων για τον χώρο που πρέπει να κινηθούν, τα ακριβή σημεία που βρίσκονται τα μηχανήματα, για τον τρόπο πρόσβασης σε ειδικές αίθουσες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Ακόμη ζητούμενο είναι ποιοι θα είναι οι κλεπταποδόχοι των ιατρικών μηχανημάτων και πως ή πότε οργανώθηκε αυτό το δίκτυο πρωτοφανών διαρρήξεων σε νοσοκομεία.
Με κύριο ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ να ανακαλυφθεί ποια πρόσωπα «συνδέουν» τα τέσσερα νοσοκομεία και αν υπάρχει εμπλοκή εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα ή κάποιοι «ασθενείς» με επίκληση ιατρικών εξετάσεων περιδιάβαιναν τα νοσοκομεία και συγκέντρωσαν τις τελευταίες εβδομάδες πληροφορίες για τους χώρους που υπάρχουν οι μεγάλης αξίας ιατρικές συσκευές.
Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι κάθε κλοπή δημιουργεί νέα δεδομένα, όμως συγκεντρώνονται στοιχεία που περιορίζουν τον κύκλο των υπόπτων.
Στην ομάδα των υπόπτων περιλαμβάνονται ακόμη υπάλληλοι εταιρειών με ιατρικό εξοπλισμό, μέλη εταιρειών security αλλά και μία ομάδα ατόμων που συμμετείχαν σε καθαρισμούς ορισμένων νοσοκομείων.
Βασίλης Γ.Λαμπρόπουλος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βορίζια: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος – Έκοψαν 134 ελιές αγρότη που αρνήθηκε να παραδώσει το χωράφι του
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Α’)
- O Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές
- Ο λαός θα είναι ο καλύτερος κριτής για το ποια ή ποιος θα ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης και θα βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο
- «Αυτή είναι η προσφορά της Ζάλγκιρις στον Βαλαντσιούνας» (pic)


