Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Νεκρός σε ενέδρα ο αρχινονός Τζουσέπε Νταϊνότι

Ιταλία: Νεκρός σε ενέδρα ο αρχινονός Τζουσέπε Νταϊνότι

Ο αρχινονός της Κόζα Νόστρα Τζουσέπε Νταϊνότι, 67 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Δευτέρα ενώ ποδηλατούσε σε κεντρικό δρόμο λαϊκής συνοικίας του Παλέρμο. Ο Νταϊνότι είχε καταδικασθεί σε ισόβια, είχε όμως καταφέρει να αποφυλακισθεί το 2014, παρά τις έντονες αντιδράσεις του ίδιου του διευθυντή της αστυνομίας της πόλης.

Ο αρχινονός της Κόζα Νόστρα Τζουσέπε Νταϊνότι, 67 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Δευτέρα ενώ ποδηλατούσε σε κεντρικό δρόμο λαϊκής συνοικίας του Παλέρμο, πρωτεύουσας της Σικελίας.

Ο Νταϊνότι είχε καταδικασθεί σε ισόβια, είχε όμως καταφέρει να αποφυλακισθεί το 2014, παρά τις έντονες αντιδράσεις του ίδιου του διευθυντή της αστυνομίας της πόλης.

Σε πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που ηχογραφήθηκε από τους δικαστικούς, στελέχη της τοπικής μαφίας επαναλάμβαναν ότι «ο Νταϊνότι έπρεπε να εξοντωθεί διότι προκαλεί τραγωδίες». Παρά τος επιχειρήσεις που προηγήθηκαν με δεκάδες συλλήψεις, ο 67χρονος νονός τελικά δολοφονήθηκε στο πλαίσιο ενός «εμφυλίου» στην Κόζα Νόστρα.

Στην αρχή, οι κάτοικοι της περιοχής νόμιζαν ότι ο θόρυβος οφειλόταν σε βεγγαλικά, όπως διηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας στους δημοσιογράφους. Όταν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς και μαφιόζική ενέδρα, κάλεσαν την αστυνομία και τους καραμπινιέρους, οι οποίοι απαγόρευσαν αμέσως την πρόσβαση σε όλη την περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024