Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφιλιωτικός αναμένεται ο Τραμπ σε ομιλία προς μουσουλμάνους ηγέτες

Συμφιλιωτικός αναμένεται ο Τραμπ σε ομιλία προς μουσουλμάνους ηγέτες

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Τραμπ στη Σαουδική Αραβία για τον τρόπο αντιμετώπισης του ισλαμικού φονταμεταλισμού. Πάντως, η ομιλία του προέδρου έχει γραφτεί από το ίδιο πρόσωπο που συνέταξε το Διάταγμα απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες μουσουλμανικών χωρών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο περιφερειακής Συνόδου, για τον τρόπο αντιμετώπισης του ισλαμικού φονταμεταλισμού.

Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το CNN, η ομιλία του προέδρου έχει γραφτεί από το ίδιο πρόσωπο που συνέταξε το Διάταγμα απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες μουσουλμανικών χωρών.

Σε κάθε περίπτωση, το περιεχόμενο αναμένεται σε περισσότερο συμφιλιωτικούς τόνους, καλώντας τις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου σε στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε μάλιστα ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την πορεία των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στο πλαίσιο της περιφερειακής Συνόδου ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αλ Σίσι, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα τον επισκεφθεί επίσημα στο Κάιρο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες τις φουρτούνες από τις αποκαλύψεις για τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του Νοεμβρίου και πραγματοποιεί πολυήμερη περιοδεία σε χώρες της Μέσης Ανατολής και στη συνέχεια της Ευρώπης.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στο Ριάντ, ο Τραμπ και ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν εμπορικές συμφωνίες 350 δισ. δολαρίων. Στο ποσό-μαμούθ περιλαμβάνεται και η πώληση όπλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024