
Πέθανε ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ Στάνλεϊ Γκριν
Ο αμερικανός φωτορεπόρτερ Στάνλεϊ Γκριν, στον οποίο είχε απονεμηθεί πέντε φορές το βραβείο World Press Photo, απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 68 ετών σε νοσοκομείο του Παρισιού, της πόλης όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.
Ο αμερικανός φωτορεπόρτερ Στάνλεϊ Γκριν, στον οποίο είχε απονεμηθεί πέντε φορές το βραβείο World Press Photo, απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 68 ετών σε νοσοκομείο του Παρισιού, της πόλης όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.
Την ανακοίνωση έκανε ο Κλιμάν Σακομανί, διευθυντής του πρακτορείου NOOR Images, του οποίου ο Γκριν ήταν ένας από τους συνιδρυτές.
Ο παγκοσμίως γνωστός νεοϋορκέζος φωτογράφος υπήρξε στα νιάτα του μέλος των Μαύρων Πανθήρων και ακτιβιστής εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ.
Ο Σακομανί, συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Γκριν, δήλωσε πως ο Γκριν απεβίωσε έπειτα από μακρά ασθένεια -είχε μολυνθεί από Ηπατίτιδα C στο Τσαντ το 2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Λέικερς για ΛεΜπρόν: «Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία» (pic)
- Ζήλευε ο Τζόνι Ντεπ την Κάρα Ντελεβίν λόγω Άμπερ Χερντ;
- Και δεύτερος νεκρός στη Λητή από τη μεγάλη φωτιά – Εικάζεται ότι πρόκειται για το αγνοούμενο 12χρονο παιδί
- Δημοσκόπηση: Παγιώνεται το δίπολο ΝΔ-ΕΛΑΣ – Ντέρμπι για την τρίτη θέση – Ένας στους τρεις Νεοδημοκράτες αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση
- Η αύξηση επιτοκίων δεν ήταν «αύξηση ασφαλείας» λέει η Λαγκάρντ
- Ακτή Ελεφαντοστού – Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ «υπέγραψε» την πρόκριση των Νορβηγών


