Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σε δέκα μέρες η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής στο Άδενδρο

Σε δέκα μέρες η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής στο Άδενδρο

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής στο σημείο του δυστυχήματος από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης. Η πλήρης αποκατάσταση της σιδηροδρομικής λειτουργίας στο σημείο αναμένεται σε δέκα με δώδεκα ημέρες, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Πετράκης.

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής στο σημείο του δυστυχήματος από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης.

Η πλήρης αποκατάσταση της σιδηροδρομικής λειτουργίας στο σημείο αναμένεται σε δέκα με δώδεκα ημέρες, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Πετράκης.

«Εχει ήδη απομακρυνθεί το πρώτο βαγόνι, αυτό που ήταν από την αντίθετη μεριά του σπιτιού. Εχει αρχίσει και η απομάκρυνση του δεύτερου, δυστυχώς όμως η βροχή με τη λάσπη δυσκόλεψε τη διαδικασία. Είχαμε μια μικρή καθυστέρηση, αλλά πιστεύω πως θα έχουμε έως την Πέμπτη την κατεδάφιση του σπιτιού» είπε, σημειώνοντας ότι ο ΟΣΕ είναι σεετοιμότητα να ξεκινήσει τα απαραίτητα έργα με την ΕΡΓΟΣΕ και τη θυγατρική του εταιρεία, ώστε σε δέκα με δώδεκα μέρες να αποκατασταθεί 100% η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, το τι συνέβη στην περίπτωση του δυστυχήματος «είναι δουλειά των τριών ειδικών εμπειρογνωμόνων, που αναλύουν τις συνθήκες, ώστε να βρουν τα αίτια. Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, αφού καταγράψουν τα στοιχεία από τις εμπειρίες του παρελθόντος, τις εμπειρίες όσων ήταν μέσα και γύρω από το τρένο, θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

«Ολα τα άλλα που ακούγονται είναι εικασίες, βάσιμες ή όχι» είπε ο κ. Πετράκης. «Είναι πάρα πολύ σύντομο το διάστημα στο οποίο θα βγει το βασικό πόρισμα, θα έχουμε τα πολύ βασικά συμπεράσματα… Ολοι θα μπορούμε να ξέρουμε τι συνέβη με πολύ μεγάλη ακρίβεια την Παρασκευή το απόγευμα» κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Σε ό,τι αφορά στην αυτοματοποίηση της λειτουργίας του ΟΣΕ, ο κ. Πετράκης ανέφερε πως από το 2015 έχει «ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος», καθώς η τεχνολογία «βοηθάει στην ασφάλεια».

Οπως ανέφερε, στο τέλος του 2020 «τουλάχιστον στη βασική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, θα λειτουργεί το σύστημα TCS, το σύστημα το οποίο μπορεί να καλύψει και το ανθρώπινο λάθος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024