
ΗΠΑ: Ζητούν διαφάνεια και ίσους όρους για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Επιστολή για τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ελλάδος και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Επιστολή για τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ελλάδος και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Στην ειστολή ο κ. Ρος αναφέρει ότι θα αποτελούσε θετική εξέλιξη η Εθνική Ασφαλιστική να καταλήξει στο ελληνοαμερικανικό επενδυτικό σχήμα Calamos που περιλαμβάνεται μεταξύ των διεκδικητών.
Ωστόσο, η επιστολή δεν εστιάζει τόσο στο ποιος επενδυτής θα αποκτήσει τελικά την Εθνική Ασφαλιστική όσο στην ανάγκη να διασφαλιστεί ότι θα ακολουθηθεί μια διαφανής και ανταγωνιστική διαδικασία.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, πρόκειται για μια όχι συνηθισμένη κίνηση που αποτυπώνει το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και ευρύτερα για την υποστήριξη των αμερικανικών συμφερόντων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Μοντερέι ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Πινέδα από την ΑΕΚ!
- Σμαΐλοβιτς στο «in»: «Τιμή μου να αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό – Διαθέτει πολύ μεγάλη ποιότητα» (vid)
- Αρβανίτης για Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση της συγκάλυψης πανηγυρίζει για το Κράτος Δικαίου μετά την έκθεση της ΕΕ
- Η Ισπανία σαρώνει την Αργεντινή με 51% υψηλότερη αξία στο Χρηματιστήριο του Ποδοσφαίρου
- Επιχείρηση «Ασπίδες»: Η Ευρώπη εξετάζει επέκτασή της καθώς οι Χούθι απειλούν να κλείσουν την Ερυθρά Θάλασσα
- Ο Νέλσον Μαντέλα ως καθρέφτης, όχι Μεσσίας – Ο Ζοράν Μαμντάνι για την ανθρώπινη παρακαταθήκη του Μαντίμπα

