Πρωθυπουργό ανακοινώνει ο Μακρόν προτού ταξιδέψει στο Βερολίνο
Το όνομα του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της χώρας από την Κυριακή. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για την πρώτη του συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ.
Το όνομα του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της χώρας από την Κυριακή.
Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για την πρώτη του συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ.
Το όνομα του πρωθυπουργού αποτέλεσε το επτασφράγιστο μυστικό του νέου προέδρου -ο ίδιος δήλωνε προ ημερών ότι έχει καταλήξει στο πρόσωπο- αλλά οι περισσότεροι εκτιμούν ότι θα είναι ο Εντουάρ Φιλίπ, δήμαρχος της Χάβρης.
Ο Φιλίπ δεν προέρχεται από το νέο κεντρώο κόμμα του Μακρόν, αλλά από τους Ρεπουμπλικάνους.
Στα ονόματα που είχαν ακουστεί το τελευταίο διάστημα ήταν και αυτό της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση του προέδρου (2007-2012) Νικολά Σαρκοζί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές
- Με τζίρο 8 δισ. στη Ρουμανία οι Ελληνικές επιχειρήσεις
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ, ο πρώην της Μπάρι Κίογκαν και η «τσουχτερή» ανάρτηση της Πρωτοχρονιάς
- Love lessons: Τέσσερα μυστικά που κρατάνε «ζωντανή» τη σχέση
- Το Avatar: Fire and Ash πλησιάζει το 1 δισ. δολάρια στο box office χωρίς να ιδρώσει
- Ελληνική οικονομία: Το στοίχημα των επενδύσεων και οι μεταρρυθμίσεις