
Πρωτοβουλία Σπίρτζη για εκκαθάριση και δημόσιο έλεγχο του ΟΑΣΘ
Σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης φέρεται να κατέθεσε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Η πρωτοβουλία του κ. Σπίρτζη φέρεται να προβλέπει το πέρασμα του ΟΑΣΘ σε δημόσιο έλεγχο, καθώς θα τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης.
Σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης φέρεται να κατέθεσε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
Η πρωτοβουλία του κ. Σπίρτζη φέρεται να προβλέπει το πέρασμα του ΟΑΣΘ σε δημόσιο έλεγχο, καθώς θα τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης, σύμφωνα με την Καθημερινή, που επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Θα διοικείται από 7μελές συμβούλιο εκκαθαριστών, εκ των οποίων τους έξι διορίζει ο ίδιος ο υπουργός και τον έβδομο οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ.
Την ίδια στιγμή, το νομοσχέδιο, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, αφορά τη σύσταση φορέα, ο οποίος θα οδηγήσει σε αντικατάσταση του ΟΑΣΘ, αφού φέρεται να προβλέπει τη σύσταση εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ)», η οποία αναλαμβάνει τον συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο όλων των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών (λεωφορεία, μετρό, κλπ.).
Παράλληλα, γίνεται λόγος για προβλεπόμενη δυνατότητα του ΟΣΕΘ να προχωρήσει στη σύσταση κρατικής συνθυγατρικής εταιρείας, που θα φέρει την επωνυμία «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΑΣΥΘ)».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγγελία έγινε viral στην Κίνα: Γιατί εκατοντάδες πτυχιούχοι κάνουν ουρά για μία θέση εργασίας βοσκού
- Tροχαίο με τραυματισμό στην Αλεξάνδρας [βίντεο]
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη – «Σπουδάζαμε τα παιδιά μας και μας τα φέρατε σε φέρετρα», φώναξε ο Πλακιάς
- Η Γκάια Τραμπάλι στον Ολυμπιακό
- ΗΠΑ: Από τους Simpsons στον Λευκό Οίκο – Ο βραβευμένος με EMMY, Νταν Γκρίνι, κατεβαίνει για πρόεδρος το 2028
- Καμία νέα φορολογική επιβάρυνση από τους Δήμους για τους πολίτες λέει η ΚΕΔΕ
