Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοβουλία Σπίρτζη για εκκαθάριση και δημόσιο έλεγχο του ΟΑΣΘ

Πρωτοβουλία Σπίρτζη για εκκαθάριση και δημόσιο έλεγχο του ΟΑΣΘ

Σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης φέρεται να κατέθεσε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Η πρωτοβουλία του κ. Σπίρτζη φέρεται να προβλέπει το πέρασμα του ΟΑΣΘ σε δημόσιο έλεγχο, καθώς θα τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης φέρεται να κατέθεσε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Η πρωτοβουλία του κ. Σπίρτζη φέρεται να προβλέπει το πέρασμα του ΟΑΣΘ σε δημόσιο έλεγχο, καθώς θα τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης, σύμφωνα με την Καθημερινή, που επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Θα διοικείται από 7μελές συμβούλιο εκκαθαριστών, εκ των οποίων τους έξι διορίζει ο ίδιος ο υπουργός και τον έβδομο οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ.

Την ίδια στιγμή, το νομοσχέδιο, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, αφορά τη σύσταση φορέα, ο οποίος θα οδηγήσει σε αντικατάσταση του ΟΑΣΘ, αφού φέρεται να προβλέπει τη σύσταση εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ)», η οποία αναλαμβάνει τον συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο όλων των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών (λεωφορεία, μετρό, κλπ.).

Παράλληλα, γίνεται λόγος για προβλεπόμενη δυνατότητα του ΟΣΕΘ να προχωρήσει στη σύσταση κρατικής συνθυγατρικής εταιρείας, που θα φέρει την επωνυμία «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΑΣΥΘ)».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024