Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι ληστές των χρηματοκιβωτίων

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι ληστές των χρηματοκιβωτίων

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, οι 15 συλληφθέντες ως μέλη της γνωστής «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων», ανάμεσά τους και τα τέσσερα αρχηγικά μέλη. Αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφίες, πλαστογραφίες πιστοποιητικών, εμπρησμό -αδικήματα κατά συρροή και κατά συναυτουργία-, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, οι 15 συλληφθέντες ως μέλη της γνωστής «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων», ανάμεσά τους και τα τέσσερα αρχηγικά μέλη.

Πρόκειται για 14 έλληνες ομογενείς από πρώην ανατολικές χώρες, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, καθώς και έναν 26χρονο Αλβανό.

Αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφίες, πλαστογραφίες πιστοποιητικών, εμπρησμό -αδικήματα κατά συρροή και κατά συναυτουργία-, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Συνελήφθησαν στις 4 και 5 Μαΐου,σε μεγάλη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, με τη συνεργασία της Υποδιεύθυνησης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Ασφάλειας Αττικής, σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, όπως η Καλλιθέα, ο Ασπρόπυργος, αλλά και το ορμητήριό τους -ο οικισμός του στρατοπέδου Καποτά, στο Μενίδι. Εκεί συνελήφθησαν οκτώ από τους ληστές, στη διάρκεια αρραβώνα μέλους της οργάνωσης.

Τα μέλη της ομάδας δρούσαν στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Εύβοιας, και συγκεκριμένα στις περιοχές Ασπροπύργου, Αχαρνών, Ανω Λιοσίων, Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Γέρακα, Αυλώνα, Σχηματαρίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Θηβών και Χαλκίδας, όπου διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε εταιρείες, από τις οποίες αφαιρούσαν χρηματοκιβώτια, χρήματα, τιμαλφή και κοσμήματα, καθώς και οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.

Εως τώρα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 145 υποθέσεις, και συγκεκριμένα 58 ληστείες σε εταιρείες, κατοικίες και σε βάρος υπάλληλου εταιρείας καπνικών ειδών, τέσσερις απόπειρες ληστειών, 52 διαρρήξεις εταιρειών, έξι απόπειρες διαρρήξεων, 24 κλοπές οχημάτων και 27 εμπρησμοί οχημάτων.

Η Αστυνομία υπολογίζει ότι η λεία της εγκληματικής αυτής οργάνωσης ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ εξετάζει τη συμμετοχή της σε δεκάδες άλλες ληστείες και διαρρήξεις με παρόμοια μεθοδολογία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και γειτονικών νομών.Παράλληλα, αναζητά άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης, επίσης ομογενείς, ηλικίας από 20 έως 30 ετών, που ταυτοποιήθηκαν.

Στη διάρκεια ληστείας, στις 28 Ιανουαρίου 2016 σε γραφεία εταιρείας, ο φύλακας πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν από τους δράστες, ο οποίος υπέκυψε έναν χρόνο αργότερα στο Αττικό Νοσοκομείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024