Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Υπό σκέψη απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ κατόχων οικοπέδων πέριξ του αεροδρομίου

Τσακαλώτος: Υπό σκέψη απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ κατόχων οικοπέδων πέριξ του αεροδρομίου

Η κυβέρνηση θα εξετάσει την πρόταση να απαλλαγούν από την καταβολή ΕΝΦΙΑ ιδιοκτήτες οικοπέδων πέριξ του αεροδρομίου, τα οποία είναι δεσμευμένα και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν κατά κανένα τρόπο, έως ότου τελεσιδικήσει τι θα γίνουν αυτά τα 20.000 στρέμματα, σύμφωνα με όσα είπε ο Ευ.Τσακαλώτος στη Βουλή. Επίσης ξεκαθάρισε ότι για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δήμων των Μεσογείων για τη δημιουργία ενός τοπικού φορέα ανάπτυξης απαιτείται νομοθετική πρωτοβουλία.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει την πρόταση να απαλλαγούν από την καταβολή ΕΝΦΙΑ ιδιοκτήτες οικοπέδων πέριξ του αεροδρομίου, τα οποία είναι δεσμευμένα και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν κατά κανένα τρόπο, έως ότου τελεσιδικήσει τι θα γίνουν αυτά τα 20.000 στρέμματα, σύμφωνα με όσα είπε ο Ευ.Τσακαλώτος στη Βουλή.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δήμων των Μεσογείων για τη δημιουργία ενός τοπικού φορέα ανάπτυξης απαιτείται νομοθετική πρωτοβουλία και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει μέσω της ανανέωσης της σύμβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ειδικότερα, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Γ.Βλάχο, γι’ αυτό το θέμα, εν όψει της διαβούλευσης για την ανανέωση της σύμβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το ελληνικό Δημόσιο για την περίοδο 2025-2055, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει μέσω της σύμβασης, παρά απαιτείται νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα καθορίσει όλα τα χαρακτηριστικά του τοπικού φορέα ανάπτυξης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της πηγής των πόρων, αλλά και του τρόπου διάθεσής τους.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα σκεφτεί την πρόταση του ερωτώντος βουλευτή και του προεδρεύοντος, Νικήτα Κακλαμάνη, να απαλλαγούν από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες, τα οικόπεδα των οποίων είναι δεσμευμένα και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν κατά κανένα τρόπο, έως ότου τελεσιδικήσει τι θα γίνουν αυτά τα 20.000 στρέμματα.

«Αυτό είναι πράγματι πολύ άδικο», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

«Νομίζω ότι αυτό που προτείνετε μπορούμε να το δούμε. Είναι και θέμα του υπουργείου Οικονομίας και του υπουργείου Περιβάλλοντος. Να το δούμε αυτό και να επανέλθω όταν θα έχω σκεφτεί την πρότασή σας», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024