
Βαλτώνουν 120.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης
Σε τέλμα εξακολουθούν να βρίσκονται 120.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύρια σύνταξη, ενώ ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου δεν έχει εκδοθεί ακόμη ούτε μία κύρια (μειωμένη) σύνταξη.
Σε τέλμα εξακολουθούν να βρίσκονται 120.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύρια σύνταξη, ενώ ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου δεν έχει εκδοθεί ακόμη ούτε μία κύρια (μειωμένη) σύνταξη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα σε επτά καταστήματα του ΕΦΚΑ στην Αθήνα εργάζονται μόνο 37 υπάλληλοι εισηγητές για 50.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Μάλιστα από το ποσό των 859 εκατ. ευρώ που έχει δεσμεύσει η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των συντάξεων που εκκρεμούν έχουν απορροφηθεί μόνο τα 73 εκατ. ευρώ.
Τα νέα στοιχεία-φωτιά της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ δείχνουν ότι εκκρεμούν 60.000 παλιές συντάξεις (δηλαδή οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν από τον Μάιο του 2016) και άλλες 60.000 νέες συντάξεις (οι αιτήσεις υποβλήθηκαν) μετά τον περσινό Μάιο με τον νόμο Κατρούγκαλου).
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Εξετάζει νέους περιορισμούς στις βίζες Ρώσων πολιτών – Επιστολή 11 χωρών της ζώνης Σένγκεν
- Κοζάνη: Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ – Βαρύ κατηγορητήριο
- Μανόλης Τριανταφυλλίδης: Η παρακαταθήκη του για το ΑΠΘ και για την ελληνική γλώσσα
- Καλλιθέα: Σοκάρουν τα νέα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες για τον άγριο ξυλοδαρμό των δύο νεαρών από τον οδοντίατρο
- Ο Δίας και η Αφροδίτη – Οι «θεοί» του instagram στη Μύκονο
- Συναγερμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Το πλήρωμα έτοιμο για εκκένωση λόγω διαρροής

