
Δέκα εκατομμύρια ευρώ η λεία των «ληστών με τα χρηματοκιβώτια»
Τουλάχιστον σε δέκα εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η λεία από περίπου 100 επιδρομές -μέσα σε ένα χρόνο- της σπείρας των ληστών που χρηματοκιβωτίων που κτυπούσε γραφεία εταιρειών εντός και εκτός Αττικής.
Τουλάχιστον σε δέκα εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η λεία από περίπου 100 επιδρομές -μέσα σε ένα χρόνο- της σπείρας των ληστών που χρηματοκιβωτίων που κτυπούσε γραφεία εταιρειών εντός και εκτός Αττικής.
Τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά έχουν ξοδευθεί σε νυκτερινά κέντρα όπως και σε άλλες επιδείξεις πλούτου και διασκέδασης.
Αυτό προκύπτει από την δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής που είχε βρεθεί στα ίχνη των δραστών εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες.
Ομως ήταν εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός των ηγετικών μελών της συμμορίας που αποτελείτο κυρίως από ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση που διαμένουν κυρίως στην Δυτική Αττική και οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν κατηγορηθεί ξανά για παρόμοια αδικήματα.
Η σύλληψή τους βασίσθηκε σε καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων -πολλές ωστόσο ήταν μέσω Ιντερνετ και δεν μπορούσαν να εντοπισθούν- αλλά και φυσικές παρακολουθήσεις.
Για τον εντοπισμό πολλών εκ των δραστών ήταν καθοριστική μια συνάντηση που είχαν κανονίσει προσφάτως τα βασικά μέλη της συμμορίας.
Βασίλης Λαμπρόπουλος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομίζεις ότι ξέρεις πού θα σε βρει το πιο καυτό καλοκαίρι; Don’t Bed on it!
- Το «αντίο» του Γεντβάι στον Παναθηναϊκό (pic)
- Eπίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι – Τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά
- Σύρος: Χτύπημα στο θώρακα δέχτηκε η 42χρονη διασώστρια – Της τρύπησε τον πνεύμονα
- Δίκη για θάνατο Σήφη Βαλυράκη: «Δεν βγήκαμε για ψάρεμα εκείνη την ημέρα» είπε ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων
- Δύο μαύρα πουκάμισα: Backstage στιγμές με τους Βασίλη Μπισμπίκη και Μαριάννα Κιμούλη
