Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΓΣΕΕ: Χαριστική βολή για εργαζόμενους και ΜμΕ το κυριακάτικο άνοιγμα

ΓΣΕΕ: Χαριστική βολή για εργαζόμενους και ΜμΕ το κυριακάτικο άνοιγμα

Κατηγορηματικά αντίθετη είναι η ΓΣΕΕ με την απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, κάνοντας λόγο για χαριστική βολή στους εργαζόμενους στο εμπόριο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ουσιαστικά καταργείται η αργία της Κυριακής, υποστηρίζει, προσθέτοντας ότι πρόκειται για απόφαση που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, θεωρώντας βέβαιο ότι θα αυξηθούν τα λουκέτα, η ανεργία και οι μισθοί πείνας.

Κατηγορηματικά αντίθετη είναι η ΓΣΕΕ με την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, κάνοντας λόγο για χαριστική βολή στους εργαζόμενους στο εμπόριο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ουσιαστικά καταργείται η αργία της Κυριακής, υποστηρίζει, προσθέτοντας ότι πρόκειται για απόφαση που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, θεωρώντας βέβαιο ότι θα αυξηθούν τα λουκέτα, η ανεργία και οι μισθοί πείνας.

Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της εκφράζει «την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην κυβερνητική απόφαση για κατάργηση στην ουσία της Κυριακάτικης αργίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, μέσα από τη νέα μνημονιακή δέσμευση για άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο».

Η συγκεκριμένη απόφαση, «η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, δίνει τη χαριστική βολή τόσο στους εργαζόμενους στο εμπόριο όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου» τονίζει η Συνομοσπονδία.

«Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει είναι εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές» προειδοποιεί.

«Τα αποτελέσματα εξάλλου του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων είναι πλέον μετρήσιμα και μη αμφισβητήσιμα. Πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι οποίοι εργάστηκαν Κυριακές, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν αυξήθηκε η καταναλωτική δαπάνη, με δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά έλλειψη χρημάτων» προσθέτει.

Τέλος, η ΓΣΕΕ όπως αναφέρει, βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία προχωρά σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο εμπόριο την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου και στην οποία μετέχουν, με αντίστοιχες αποφάσεις για κλειστά καταστήματα ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024