
Η Αννα Ζαΐρη επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος
Το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου τοποθέτησε, με πλειοψηφία 6 υπέρ έναντι 5 κατά, την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, επικεφαλής στην Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος. Η θητεία της στη θέση αυτή είναι διετής, αρχομένη από τον προσεχή Ιούνιο.
Το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου τοποθέτησε, με πλειοψηφία 6 υπέρ έναντι 5 κατά, την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, επικεφαλής στην Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος. Η θητεία της στη θέση αυτή είναι διετής, αρχομένη από τον προσεχή Ιούνιο.
Το ΑΔΣ το οποίο συνήλθε υπό την προεδρία της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και με τη συμμετοχή της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου, αποφάσισε την αντικατάσταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Παντελή από τη θέση του προϊσταμένου της Αρχής Καταπολέμησης Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος («Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης»).
Κατά τη συνεδρίαση του ΑΔΣ, 6 μέλη τάχτηκαν υπέρ της ανάληψης των νέων καθηκόντων της κυρίας Ζαΐρη, ενώ η μειοψηφία των 5 τάχθηκε υπέρ της παράτασης της θητείας του κ. Παντελή.
Η κυρία Ζαΐρη γεννήθηκε το 1954 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1981, ενώ τον Μαΐο του 2015 προήχθη στον βαθμό της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Κατά την εισαγγελική της σταδιοδρομία χειρίστηκε αρκετά μεγάλες υποθέσεις, ενώ τον Ιούλιο του περασμένου έτους, διενήργησε έρευνα κατόπιν εντολής της κυρίας Δημητρίου, για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens.
Ακόμη, η κυρία Ζαΐρη τοποθετήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σύνταξη νομοσχεδίου που αφορά τη σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»

