Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ: Αναγκαία και η ελάφρυνση χρέους για συμμετοχή στο πρόγραμμα

ΔΝΤ: Αναγκαία και η ελάφρυνση χρέους για συμμετοχή στο πρόγραμμα

Το ένα εμπόδιο, αυτό της τεχνικής συμφωνίας για την αξιολόγηση, ξεπεράστηκε, αλλά παραμένει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους για να ξεμπλοκάρει η συμμετοχή του ΔΝΤ, ξεκαθαρίζει προς αποφυγή παρεξηγήσεων εκπρόσωπος του Ταμείου. Η επιμονή αυτή του ΔΝΤ φαίνεται, άλλωστε, και στην κοινή δήλωση των θεσμών για την προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, που όπως τονίζουν «θα συμπληρωθεί» από αξιόπιστη στρατηγική για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Το ένα εμπόδιο, αυτό της τεχνικής συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση, ξεπεράστηκε, αλλά παραμένει το ζήτημα διευθέτησης της ελάφρυνσης του χρέους για να ξεμπλοκάρει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ξεκαθαρίζει προς αποφυγή παρεξηγήσεων εκπρόσωπος του Ταμείου, όπως αναφέρει το Reuters.

Η επιμονή αυτή του ΔΝΤ φαίνεται, άλλωστε, και στην κοινή δήλωση των θεσμών για την προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, που όπως τονίζουν «θα συμπληρωθεί» από αξιόπιστη στρατηγική για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε, εκπρόσωπος του Ταμείου, η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για την δεύτερη αξιολόγηση διευθετεί το ένα ζήτημα που μπλόκαρε μέχρι στιγμής την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά χρειάζεται ακόμη να διευθετηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Η προϋπόθεση αυτή τίθεται ξεκάθαρα και στην κοινή δήλωση των θεσμών, την οποία υπογράφει και το ΔΝΤ, όπως αναφέρεται ότι: «Οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν γρήγορα αυτό το πακέτο μέτρων. Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία τώρα θα συμπληρωθεί με περαιτέρω συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες για μια αξιόπιστη στρατηγική ώστε να διασφαλίζεται ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024