Tρέχουν στις ΗΠΑ για τον προϋπολογισμό, αφήνοντας εκτός το τείχος του Μεξικού
Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχει βρεθεί λύση στη χρηματοδότηση μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και το επιτελείο του Τραμπ, προκειμένου να μην μπει λουκέτο, αφήνει εκτός τη χρηματοδότηση του περίφημου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχει βρεθεί λύση στη χρηματοδότηση μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και το επιτελείο του Τραμπ, προκειμένου να μην μπει λουκέτο, αφήνει εκτός τη χρηματοδότηση του περίφημου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της σφράγισης της μεθορίου με το Μεξικό υπήρξε μία από τις βασικότερες προεκλογικές δεσμεύσεις του Τραμπ. Μάλιστα ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι η γειτονική χώρα θα έπρεπε να πληρώσει για αυτό.
Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο είχαν προειδοποιήσει ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει να ζητά ομοσπονδιακά κονδύλια για το τείχος, περίπου 1,5 δισ. δολάρια στην παρούσα φάση, τότε θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό.
Έτσι, η κυβέρνηση αλλάζει γραμμή πλεύσης. Πάντως, ο Τραμπ επανέλαβε -μέσω Twitter- ότι δεν εγκαταλείπει την προεκλογική του υπόσχεση.
«Μην πιστεύετε τα ψεύτικα ΜΜΕ που σας λένε ότι άλλαξα άποψη για το τείχος. Θα γίνει γιατί με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει το εμπόριο ναρκωτικών, λευκής σαρκός κλπ» έγραψε.
Η γνωστή σύμβουλός του Κέλι Αν Κόνγουεϊ δήλωσε στο FoxNews ότι δεν είναι ανάγκη να προχωρήσει τώρα η χρηματοδότηση του τείχους, «αλλά παραμένει βασική προτεραιότητα».
Πάντως, η υπόθεση του τείχους διχάζει ακόμα και τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα το ακριβές κόστος: ο πρόεδρος μιλά για περίπου 12 δισ. δολάρια, άλλοι τοποθετούν τη δαπάνη έως και τα 20 δισ. δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επαναλειτουργεί από την Παρασκευή η στάση του Τραμ «Ζάππειο» σε νέα θέση στη Βασιλίσσης Όλγας
- Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας
- Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν 1,8 δισ. δολάρια επιπλέον στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική βοήθεια το 2026
- Eurovision 2026: Από «40 κύματα» πέρασε η έναρξη του Β’ ημιτελικού
- Live: Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Γεωργιάδης είναι ένας ψεύτης και συκοφάντης, ο διαγωνισμός για το ακίνητο έγινε επί κυβέρνησης Καραμανλή
- Ο γιος του Έλον Μασκ τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας στην Κίνα
- Σάκοτα: «Θα πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι στην επίθεση»
- Πέθανε και η δεύτερη 17χρονη που έπεσε από την ταράτσα της πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 14.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kostas-exarhos-144474017-10676751-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442