
ΗΠΑ: Ο συντελεστής φορολογίας επιχειρήσεων θα μειωθεί στο 15%
Στο 15%, από το 35% που είναι τώρα, θα διαμορφωθεί ο συντελεστής φορολογίας επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, αναφερόμενος στο πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ.
Στο 15%, από το 35% που είναι τώρα, θα διαμορφωθεί ο συντελεστής φορολογίας επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, αναφερόμενος στο πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ερωτηθείς αναφορικά με τις λεπτομέρειες της φορολογικής μεταρρύθμισης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Τραμπ, ο Μνούτσιν δήλωσε: «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες (…) μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα είναι 15%».
Επίσης, οι πολυεθνικές εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν εντός της αμερικανικής οικονομίας, τα κέρδη τους από δραστηριότητες στο εξωτερικό, με φόρο 10% έναντι της σημερινής φορολογίας του 35%.
Σύμφωνα με τις απόψεις οικονομικών αναλυτών στην Ουάσινγκτον το φορολογικό πρόγραμμα του Τραμπ δεν αναμένεται να περιλαμβάνει προτάσεις για τον ισοσκελισμό της απώλειας των κρατικών εσόδων από τη μείωση της φορολογίας, με αποτέλεσμα τη διεύρυνση του ελλείμματος του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Έντονο τηλεφώνημα Νετανιάχου – Τραμπ για την νέα πρόταση – Πώς διαμορφώνονται τα στρατόπεδα στις ΗΠΑ
- Φράιμπουργκ – Άστον Βίλα: Τα δύο εντυπωσιακά γκολ των Άγγλων για το 2-0 στο ημίχρονο (vids)
- ΗΠΑ: Καθίζηση στην πίστα του αεροδρομίου LaGuardia της Νέας Υόρκης
- Επιδότηση 100% για νέους πτυχιούχους – Οι όροι και οι προϋποθέσεις
- Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα 9-12: Δυνατή «προπόνηση» για τους Πειραιώτες ενόψει Final Four
- Στο Final Four και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

