
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου
Ικανοποίηση για το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου, καθώς και αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω ενδυνάμωσή τους σε όλα τα επίπεδα εκφράστηκε κατά τη συνάντηση του προέδρου τη ΝΔ Κ.Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Χασάν Σούκρι.
Ικανοποίηση για το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου, καθώς και αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω ενδυνάμωσή τους σε όλα τα επίπεδα εκφράστηκε κατά τη συνάντηση του προέδρου τη ΝΔ Κ.Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Χασάν Σούκρι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ κατά τη συνάντηση έγινε ανασκόπηση και συζητήθηκαν οι προοπτικές όλου του φάσματος τόσο των διμερών σχέσεων όσο και των περιφερειακών ζητημάτων με έμφαση στην ασφάλεια και στην ενέργεια.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη ΝΔ, υπογραμμίσθηκαν και οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας σε θέματα ενέργειας, που διανοίγονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Στο πλαίσιο αυτό, τονίσθηκε εξάλλου και η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, που άλλωστε ξεκίνησε επί ημερών κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας., ενώ ακόμα συζητήθηκαν οι δυνατότητες προώθησης της συνεργασίας της Ε.Ε. με την Αίγυπτο για τη αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων και μεγάλων προκλήσεων, όπως η τρομοκρατία, ενώ εξετάσθηκε και η κατάσταση σε Συρία και Λιβύη.
Από πλευράς του, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τη ΝΔ, ενημέρωσε τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για την επίμονη προκλητικότητα και την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε το συνεχές ενδιαφέρον της χώρας μας για την ελληνική κοινότητα που διαβιοί στην Αίγυπτο, καθώς και για το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας και την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερινής στο Σινά.
Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τις θέσεις του αναφορικά με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παπαδόπουλος: «Οι φήμες έκαναν κακό στον Λεβαδειακό, πρώτα θα μιλήσω με την ομάδα μου»
- CNBC: Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ και ξοδεύουν εκατοντάδες δολάρια για να το κάνουν σωστά
- Μεσαιωνικό βιβλίο έκρυβε ένα μυστικό – Το παλαιότερο ποίημα στην αγγλική γλώσσα
- Κολωνός: Ένα βήμα πριν την ΕΔΕ για την διευθύντρια που έπεσε στο κενό από ταράτσα πολυκατοικίας
- Κουτσούμπας: Βροντοφωνάζουμε «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «κάτω τα χέρια από την Κούβα»
- Αλήθειες από πρώην ανώτατο αξιωματούχο CIA: Το Ισραήλ έχει προκαλέσει μεγαλύτερο πόνο από Χεζμπολάχ

