Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα καλύτερα του Σαββατοκύριακου στην TV

Τα καλύτερα του Σαββατοκύριακου στην TV

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου ΣΑΒΒΑΤΟ 22/4 13:00 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – STAR Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις Παίζουν: Μάικλ Τζ. Φοξ, Κρίστοφερ Λόιντ, Λία Τόμσον, Κρίσπιν Γκλόβερ Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 1985. Η πρώτη ταινία, της τριλογίας του Ζεμέκις, αποτέλεσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και οδήγησε σε δύο συνέχειες, οι οποίες γυρίστηκαν ταυτόχρονα και κυκλοφόρησαν το 1989 και […]

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/4

13:00 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – STAR
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Παίζουν: Μάικλ Τζ. Φοξ, Κρίστοφερ Λόιντ, Λία Τόμσον, Κρίσπιν Γκλόβερ

Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 1985.
Η πρώτη ταινία, της τριλογίας του Ζεμέκις, αποτέλεσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και οδήγησε σε δύο συνέχειες, οι οποίες γυρίστηκαν ταυτόχρονα και κυκλοφόρησαν το 1989 και το 1990.
Η τριλογία είναι γνωστή για τα κωμικά της στοιχεία, τους εκκεντρικούς χαρακτήρες, και τις πολύπλοκες επιστημονικές θεωρίες για το ταξίδι στο χρόνο, που κατανοούνται ωστόσο εύκολα από το κοινό.

​Ο Μάρτι Μακ Φλάι είναι ένας τελειόφοιτος λυκείου, που πάντα συνηθίζει να καθυστερεί στις πρώτες ώρες του σχολείου. Η γνωριμία του όμως με τον εκκεντρικό επιστήμονα Μπράουν θα ανατρέψει αυτήν την κατάσταση για πάντα. Μια μέρα, ο Μάρτι μπαίνει στην μηχανή του χρόνου που έχει κατασκευάσει ο Μπράουν και γυρίζει τριάντα χρόνια πίσω. Επιστρέφει στο 1955 και παθαίνει σοκ, γνωρίζοντας τους μελλοντικούς του γονείς στην εφηβική τους ηλικία. Τα μπερδέματα και οι παρεξηγήσεις μόλις ξεκίνησαν…

21:00 – Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ – ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Τιμ Ροθ

Εντυπωσιακό ως θέαμα αλλά ανούσιο ριμέικ μιας από τις πιο γνωστές ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Παίρνοντας αποστάσεις από την παλιά παραγωγή (ο πλανήτης με τους νοήμονες πιθήκους και τους ανθρώπους-ζώα δεν ήταν παρά μια αλληγορία για το ρατσισμό, με παράλληλες αναφορές σε υποτιθέμενη πυρηνική καταστροφή) και απευθυνόμενος σε μια πολυφυλετική κοινωνία όπως η αμερικανική, ο σκηνοθέτης του «Ψαλιδοχέρη» μιλά ξανά για ισότητα και συνύπαρξη των «διαφορετικών». Το ζήτημα είναι ότι εδώ, σε αντίθεση με άλλες του ταινίες, έχει αποποιηθεί την όποια σατιρική ή ανατρεπτική διάθεση. Έτσι, υπογράφει ένα καταναλωτικό προϊόν, σαφώς φαντασμαγορικό, με εκπληκτικά κοστούμια, ανθρωπόμορφες φιγούρες και σκηνικούς χώρους, αλλά ταυτόχρονα άψυχο και ανιαρό. Βραβεύτηκε με δύο Χρυσά Βατόμουρα, Χειρότερου Ριμέικ και Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Τσάρλτον Ίστον).

22:00 ΦΤΗΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Μπακόλας
Πρωταγωνιστούν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Τσάκωνας, Άλκης Παναγιωτίδης, Μάνος Βακούσης, Τάκης Σπυριδάκης.

Ρομαντική κομεντί
Οι άδειοι δρόμοι της Αυγουστιάτικης Αθήνας είναι το ιδανικό σκηνικό για μια ερωτική ιστορία. Ο Νίκος (Ρένος Χαραλαμπίδης) είναι ένας νεαρός άνδρας που μπαίνει στη δύσκολη εφηβεία των 30 και βλέπει τον εαυτό του να αλλάζει. Προκαλεί τον κίνδυνο, αναζητά την περιπέτεια, γνωρίζει ακραίους τύπους, ενώ αυτό που πραγματικά ψάχνει (και τελικά βρίσκει) είναι ο έρωτας. Η Σοφία (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους) είναι 25 χρονών, μοντέρνα και όμορφη. Δουλεύει στο χώρο της μόδας και έχει μια τυπική ζωή. Ο Νίκος κερδίζει την εμπιστοσύνη της, ξυπνώντας μέσα της, την ανάγκη να ανατρέψει τα πάντα στη ζωή της. Η περιπλάνησή τους στην άδεια Αθήνα θα τους φέρει όλο και πιο κοντά.

24:00 «ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΙΑΣ ΣΑΡΑΝΤΑΡΑΣ» – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Κλερ Πέπλοου.
Πρωταγωνιστούν: Ζακλίν Μπισέ,Τζέιμς Φοξ, Ειρήνη Παππά, Κένεθ Μπράνα, Σεμπάστιαν Σο, Λέσλι Μάνβιλ.

Αισθηματική κομεντί, παραγωγής ΗΠΑ 1987.
Η ζωή μιας Αγγλίδας συγγραφέα στη Ρόδο και οι σχέσεις της με τους ντόπιους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/4

05:00 – SILICON VALLEY (Πρεμιέρα 4ου κύκλου) – Novacinema4HD

Ο 4ος κύκλος της σειράς της HBO, έρχεται ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υπότιτλους αποκλειστικά στο Novacinema4HD, την Κυριακή 23 Απριλίου και κάθε Κυριακή, στις 05:00, καθώς επίσης και σε prime time προβολή από τη Δευτέρα 24 Απριλίου και κάθε Δευτέρα στις 21:15. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

20:00 «ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ, ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ» [A FILM AND ITS ERA] Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ – ΕΡΤ3
Σειρά ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής Folamour & Arte που θα ολοκληρωθεί σε 20 ωριαία επεισόδια. Επεισόδιο 11ο: ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ (ΜΙΛΟΣ ΦΟΡΜΑΝ)
Σκηνοθεσία επεισοδίου: Antoine de Gaudemar
Πρωταγωνιστούν: Milos Forman, Michael Douglas, Léon Mercadet, Martin Fink, Dr. Dean Brooks, Louise Fletcher, Christopher Lloyd, Dr. Prasanna K. Pati, Haskell Wexler, Vladimir Boukovski, Jack Nicholson, Vincent Shiavelli, William Redfield, Will Sampson

Είναι η πρώτη ταινία με παραγωγό τον Michael Douglas, γυρίζεται το 1975: Για να ξεφύγει από τη φυλακή, ένας εγκληματίας καταφέρνει να μπει σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Εκεί το περιβάλλον δεν διαφέρει και πολύ από τη φυλακή. Σταδιακά, επαναστατεί ενάντια στην εξουσία της προϊσταμένης νοσοκόμας, οδηγώντας μαζί και τους συντρόφους του. Πρώτα τιμωρείται με ηλεκτροσόκ και τελικά του γίνεται λοβοτομή, αφού προσπάθησε να στραγγαλίσει τη νοσοκόμα. Ο φίλος του, ένας γιγαντόσωμος ινδιάνος, προτιμά να τον σκοτώσει αντί να αφήσει να ζει ως φυτό και στη συνέχεια δραπετεύει.

Η ταινία αντανακλά το αντιεξουσιαστικό κλίμα της δεκαετίας του ’70 στο δυτικό κόσμο. Σχολεία, στρατός, στις φυλακές και νοσοκομεία όλα κατηγορούνται ότι είναι όργανα του κοινωνικού ελέγχου. Την ίδια στιγμή, στην ΕΣΣΔ, η σοβιετική εξουσία φυλακίζει πολιτικούς αντιφρονούντες σε ψυχιατρικά άσυλα. Γυρισμένη σε πραγματικό ψυχιατρικό νοσοκομείο, με τη συμμετοχή του διευθυντή, του προσωπικού και δεκάδες ασθενείς που συμμετέχουν ως κομπάρσοι, η ταινία αποτελεί μια εμπειρία παρόμοια με τις ουτοπίες της εποχής.




22:00 – ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ – Nova

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ναόμι Χάρις και Ντέμιαν Λούις

To καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ «Ένας προδότης ανάμεσά μας» κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά και σε Ά Τηλεοπτική προβολή στο Novacinema1HD. Η ταινία έρχεται σε High Definition και σε ήχο Dolby Digital Surround 5.1, ενώ μετά την προβολή της θα διατίθεται μέσω των υπηρεσιών NovaGO και Nova On Demand, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να την απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν, όπου και αν βρίσκονται!

Βασισμένη σε μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρρέ, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Άγγλους μυθιστοριογράφους κατασκοπείας, την ταινία σκηνοθετεί η καταξιωμένη Σουζάνα Γουάιτ, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Χουσεΐν Αμινί («Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου», «Drive»).
Μεταξύ ρώσικης μαφίας και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών η ταινία μας μεταφέρει σε ένα σκοτεινό και μυστηριώδη κύκλο συνωμοσιών, σε πέντε γεωγραφικά σημεία κλειδιά: Λονδίνο, Μαρόκο, Ελβετία, Παρίσι και Γαλλικές Άλπεις. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο Μαρόκο, ένα ζευγάρι Άγγλων μπαίνει στο στόχαστρο ενός Ρώσου μαφιόζου, ο οποίος τους χρησιμοποιεί με σκοπό να προστατεύσει την οικογένειά του.

22:15 Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΟ (ΤΑΙΝΙΑ ΣΙΝΕΦΙΛ) – ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Bruce Beresford
Πρωταγωνιστούν: Chi Cao, Bruce Greenwood, Penne Hackforth-Jones, Christopher Kirby, Suzie Steen, Madeleine Eastoe.

Βιογραφικό δράμα, παραγωγής Αυστραλίας 2009, διάρκειας 117 λεπτών.
Σε ένα φτωχό χωριό της Κίνας, οι εντεκάχρονος Li CunXin επιλέγεται από τους εκπροσώπους της Ακαδημίας Χορού της Μαντάμ Μάο για να σπουδάσει μπαλέτο στο Πεκίνο. Χρόνια αργότερα, ταξιδεύει στο Χιούστον με ένα πολιτιστικό πρόγραμμα ανταλλαγής, προσκεκλημένος του καλλιτεχνικού διευθυντή Ben Stevenson και προωθείται ως βασικός χορευτής του Μπαλέτου του Χιούστον.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος βγαίνει κρυφά ραντεβού και ερωτεύεται με την επίσης χορεύτρια Elizabeth Mackey. Όταν η κυβέρνηση της Κίνας ζητά από τον Li CunXin να επιστρέψει στη χώρα του, αυτός παντρεύεται τη Liz και λιποτακτεί στις ΗΠΑ. Του έχει απαγορευτεί να επιστρέψει στην Κίνα και δεν έχει καμία είδηση από τους γονείς και την οικογένειά του. Κάποτε γάμος του με την Liz τελειώνει και του λείπουν πολύ οι γονείς του. Όμως, πέντε χρόνια αργότερα, στη διάρκεια μιας παράστασης τον περιμένει μια μεγάλη έκπληξη.

23:15 ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΗΜΙΣΥ – STAR
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Σεϊτανίδης
Παίζουν: Κρατερός Κατσούλης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Φωτεινή Τσακίρη, ο Δημήτρης Ημελλος, Ειρήνη Κουμαριανού

Ποια είναι η αληθινή ιστορία του Αδάμ και της Εύας; Τι ρόλο έπαιξε η Τούλα στη δημιουργία του κόσμου; Είναι αλήθεια ότι ο Θεός μάς έπλασε σε σετάκια των δύο τεμαχίων; Μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε για να βρούμε το μισό που μας λείπει;

Ο Φαίδων και η Βίκη δεν αναρωτήθηκαν ποτέ για όλα αυτά. Πετυχημένοι θεραπευτές γάμου και σύζυγοι, δίδασκαν πάντα με ακλόνητη σιγουριά ότι το ταίρι σου το φτιάχνεις, δεν το βρίσκεις.
Ώσπου, συνάντησαν ένα ζευγάρι διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα. Ένα ζευγάρι που δε χωρά κάτω από τις ταμπέλες «υγιές» ή «προβληματικό». Ένα ζευγάρι ενωμένο σαν μια γροθιά… στο στομάχι του Φαίδωνα και της Βίκης, που για πρώτη φορά βλέπουν πόσο απέχει ο δικός τους «πετυχημένος» γάμος από ένα γάμο αληθινά ταιριαστό.




23:15 ΤΙΜΠΟΥΚΤΟΥ – ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία: Αμπντεραχμάν Σισακό.
Παίζουν: Ιμπραήμ Αχμέντ, Τούλου Κίκι, Αμπέλ Τζάφρι.

Δράμα, συμπαραγωγής Γαλλίας-Μαυριτανίας 2014.

Το πολυβραβευμένο λυρικό και υπόκωφο δράμα του πολύπλευρου Μαυριτανού καλλιτέχνη Αμπντεραχμάν Σισακό, που στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα, σκιαγραφεί με χιούμορ, αλλά και με απλοϊκό τρόπο την καθημερινή ζωή στην περιοχή του Τιμπουκτού, στα βόρεια του Μάλι, αλλά και τη γενικότερη παράνοια που επικρατεί, καθώς τον έλεγχο έχουν οι ακραίοι ισλαμιστές, που θέλουν να επιβάλλουν το νόμο της Σαρία.
Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 2014, επτά Βραβεία Σεζάρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Φωτογραφίας.
Ο χρόνος στο Τιμπουκτού άρχισε να κυλάει αντίστροφα. Οι δρόμοι έρημοι, οι πόρτες κλειστές. Οι γυναίκες έχουν γίνει σκιές και το σκοτάδι έχει τυλίξει όλα όσα έδιναν κάποτε χρώμα σ’ αυτή την εξωτική πόλη του Μάλι. Τέλος η μουσική, τέλος το παιχνίδι, τέλος η ελευθερία: η αρχή του σκοταδισμού. Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός είναι πλέον η νέα τάξη πραγμάτων που σκορπάει τον τρόμο στην περιοχή.
Μακριά από το χάος, ο Κιντάν -ένας βοσκός Τουαρέγκ- μαζί με τη γυναίκα του Σατίμα, την κόρη του Τόγια και τον μικρό Ισάν, απολαμβάνουν μία ήρεμη ζωή. Ένα περιστατικό θα ωθήσει τον Κιντάν να αφαιρέσει κατά λάθος μία ανθρώπινη ζωή. Αυτό θα τον φέρει αντιμέτωπο με την καινούργια Δικαιοσύνη. Η ιστορία του Κιντάν, όμως, δεν είναι η μοναδική, παράλληλες πράξεις συνθέτουν μ’ έναν ωμό ρεαλισμό τη ματωμένη ιστορία μίας ολόκληρης χώρα


01:15 ΝΕΝΤ ΚΕΛΙ. Η ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ – STAR
Σκηνοθεσία: Γκρέγκορ Τζόρνταν
Παίζουν: Τζέφρι Ρας, Χιθ Λέτζερ, Ορλάντο Μπλουμ, Ναόμι Γουότς

Μια πιο λουσάτη ματιά στην ιστορία του διάσημου παρανόμου της Αυστραλίας, που συνελήφθη και απαγχονίστηκε στα 26 του χρόνια. Όπως συνήθως συμβαίνει με τους λαϊκούς ήρωες, ο Κέλι παρουσιάζεται περισσότερο ως άτομο που εναντιώθηκε στην καταπίεση των βρετανικών Αρχών παρά ως ληστής, ενώ οι ειδικοί βρήκαν ιστορικές ανακρίβειες. Μικρό το κακό. Οι φίλοι του γουέστερν θα απολαύσουν το στόρι και ορισμένα επικά πλάνα…

Γιός καταδικασμένου εγκληματία, ο Νεντ βιώνει από πολύ μικρή ηλικία τον κοινωνικό ρατσισμό και στιγματισμό. Η αντίδραση σε ό,τι φαινόταν άδικο στα εφηβικά μάτια του Νεντ, αλλά και το ανήσυχο πνεύμα του τον βάζουν συχνά στο στόχαστρο των τοπικών αρχών. Ο Νεντ και η συμμορία του επικηρύσσονται ως καταζητούμενοι και όλα καταλήγουν σε μία τελειωτική μάχη μεταξύ της αστυνομίας και της συμμορίας, όπου οι σφαίρες έχουν τον τελευταίο λόγο…

Διαβάστε περισσότερα τηλεοπτικά νέα ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

entertainment.in.gr

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024