Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με Al Di Meola-Κίτρινα Ποδήλατα επί σκηνής

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με Al Di Meola-Κίτρινα Ποδήλατα επί σκηνής

...

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, θα βρεθεί στη σκηνή του Παλλάς παρουσιάζοντας μια μοναδική μουσική σύμπραξη με το συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα και τον διενθνούς φήμης κιθαρίστα, Al Di Meola.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στις 8.30 το βράδυ υπό τη μουσική διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά.

  • Λίγα λόγια για τον Al Di Meola

O ιταλικής καταγωγής από το Νιου Τζέρσεϊ, Al Di Meola, δεν ήταν καλά-καλά ούτε 20 ετών όταν διέκρινε το ταλέντο του ο θρυλικός Chick Corea και τον κάλεσε να παίξει με το ιστορικό του γκρουπ, τους Return To Forever.
Ήταν 1974 κι ο νεαρός κιθαρίστας άφησε αμέσως μετά τηλεφώνημα του Chick το σπίτι που έμενε στη Βοστώνη με λίγα ρούχα μέσα σε μια τσάντα, και δεν επέστρεψε ποτέ. Η συνέχεια ανήκει στην ιστορία: εμφανίσεις με τους Return To Forever στο Carnegie Hall, ξεκίνημα της λαμπρής σόλο καριέρας του, δημιουργία του ιστορικού τρίο παρέα με τους John Mc Laughlin και Paco de Lucia που έσπασε ρεκόρ πωλήσεων – και πέρασε κι από το θέατρο του Λυκαβηττού για μια αξέχαστη συναυλία στις αρχές της δεκαετίας του ’80, μακρόχρονη ενασχόληση με τη μουσική του Astor Piazzola.
Οι διακρίσεις δεν έπαψαν να έρχονται μέχρι και σήμερα. Το ίδιο κι οι συνεργασίες με «γίγαντες» της μουσικής όπως οι: Frank Zappa, Carlos Santana, Paul Simon, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Milton Naciemento, Egberto Gismonti, Stevie Wonder, Les Paul, Steve Gadd, Jimmy Page, Steve Vai, Phil Collins, κ.α.
Ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας είχε βρεθεί ξανά στη χώρα μας το Nοέμβριο του 2016 για μια συναυλία στο Gazarte.

Ιnfo
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος, 5 ευρώ για ανέργους, φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών.
Πληροφορίες: στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticket365.gr, στο τηλέφωνο 211 1000365, καθώς και στα ταμεία του Θεάτρου Αλίκη (Αμερικής 4).

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024