Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοκτόνησε ο «δολοφόνος του Facebook»

Αυτοκτόνησε ο «δολοφόνος του Facebook»

Τέλος στη ζωή του έδωσε ο άνδρας, τον οποίο αναζητούσαν οι αμερικανικές αστυνομικές Αρχές για τη δολοφονία ηλικιωμένου στο Κλίβελαντ και την ανάρτηση βίντεο του στο Facebook, όπου καταγραφόταν η πράξη του.

Τέλος στη ζωή του έδωσε ο άνδρας, τον οποίο αναζητούσαν οι αμερικανικές αστυνομικές Αρχές για τη δολοφονία ηλικιωμένου στο Κλίβελαντ και την ανάρτηση βίντεο του στο Facebook, όπου καταγραφόταν η πράξη του.

Ο καταζητούμενος αυτοκτόνησε έπειτα από «σύντομη καταδίωξη» από την αστυνομία της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Στιβ Στίβενς κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Γκόντουιν, στο Κλίβελαντ. Στη συνέχεια ο φερόμενος ως δράστης μπαίνει μέσα σε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίζεται, ενώ λίγο αργότερα ανήρτησε στο Facebook το βίντεο της δολοφονίας.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Μάλιστα, το FBI τον χαρακτήριζε «ένοπλο και επικίνδυνο» και προσέφερε αμοιβή ύψους 50.000 δολαρίων σε όποιον παρείχε πληφορορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτειακής αστυνομίας της Πενσιλβάνια στο Twitter, αστυνομικοί εντόπισαν τον Στίβενς στην Κομητεία Ίρι, το πρωί της Τρίτης. «Μετά από σύντομη καταδίωξη, ο Στίβενς αυτοπυροβολήθηκε και σκοτώθηκε» προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Στο βίντεο ο Στίβενς ισχυριζόταν ότι έχει ήδη σκοτώσει 13 ανθρώπους και «ψάχνει να σκοτώσει τον 14ο». Ωστόσο οι αρχές δεν τον θεωρούσαν ύποπτο για άλλους φόνους και, όπως έγινε γνωστό, δεν είχε ποινικό μητρώο.

Το βίντεο με τη δολοφονία του 74χρονου ήρθε να προστεθεί σε σειρά άλλων βίαιων εγκλημάτων που έχουν μεταδοθεί μέσω του Facebook, εγείροντας πολλά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο ελέγχει το περιεχόμενο των αναρτήσεων.

Τη Δευτέρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει τον τρόπο, με τον οποίο ελέγχει τις αναρτήσεις που περιέχουν βίαιο υλικό. Το βίντεο με τη δολοφονία Γκόντουιν παρέμεινε στον ιστότοπο, προσβάσιμο στους χρήστες, επί σχεδόν δύο ώρες.

Πιστεύεται ότι ο Στίβενς δεν γνώριζε προσωπικά τον Γκόντουιν, έναν συνταξιούχο εργάτη χυτηρίου που σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχε περάσει το πρωί του Πάσχα με τον γιο και τη νύφη του πριν πέσει νεκρός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν γίνει γνωστός ο θάνατος του Στίβενς, ο γιος του 74χρονου είπε ότι συγχωρεί τον δράστη. «Τον συγχωρώ γιατί όλοι είμαστε αμαρτωλοί» είπε ο Ρόμπι Μίλερ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο επικεφαλής του Facebook Inc Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποσχέθηκε ότι η εταιρεία του θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανάρτησης παρόμοιων βίντεο.

Ο Ζούκερμπεργκ, που εκφώνησε μια ομιλία στο ετήσιο συνέδριο του Facebook για την ανάπτυξη λογισμικών, επισήμανε τα αισθήματα συμπόνιας των εργαζομένων της εταιρείας προς τους φίλους και την οικογένεια του θύματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024