Άνθρωποι κάθε ηλικίας, 662 συνολικά, μεταμφιέστηκαν σε Σαρλό και συγκεντρώθηκαν την Κυριακή του Πάσχα στο Chaplin’s World, στο μοναδικό μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στον Τσάρλι Τσάπλιν, στο Κορσιέ-σιρ-Βεβέ της δυτικής Ελβετίας, ανακοίνωσε η διεύθυνση του μουσείου.

«Υπήρξαν προσπάθειες κατά το παρελθόν για διοργάνωση μεγάλων συγκεντρώσεων για τον Σαρλό, αλλά είναι η πρώτη φορά που αυτή καταγράφηκε υπό τον έλεγχο δικαστικού επιμελητή. Έχουμε συνεπώς το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ», δήλωσε η Ανίκ Μπαρμπεζά-Περέν, εκπρόσωπος του μουσείου. Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή τους, έπρεπε να έχουν καθορισμένη εμφάνιση: μαύρο κοστούμι, μαύρα παπούτσια, λευκό πουκάμισο, καπέλο Σαρλό, μουστάκι και να κρατούν ένα μπαστούνι.

«Υπήρχαν γαλλόφωνοι, γερμανόφωνοι, ισπανόφωνοι, αγγλόφωνοι», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Η φετινή Κυριακή σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του Chaplin’s World. Η 16η Απρλίου του 1889 ήταν η ημέρα γέννησης του Τσάρλι Τσάπλιν. Το μουσείο προσέλκυσε κατά τη διάρκεια του χρονικού αυτού διαστήματος 300.000 επισκέπτες, πολύ περισσότερους από τους 220.000 που ήθελαν οι εκτιμήσεις.

Ο Τσάρλι Τσάπλιν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Ελβετία, στο καντόνι του Βο, όπου και πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου του 1977.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

entertainment.in.gr