
«Κιμ κάτσε φρόνιμα» διαμηνύει ο Τραμπ
Στη διάρκεια του κυνηγιού πασχαλινών αυγών στους κήπους του Λευκού Οίκου, σήμερα, Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και του συνέστησε να «καθίσει φρόνιμα».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνέστησε σήμερα, Δευτέρα, απευθυνόμενος στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, να «καθίσει φρόνιμα», σε μια χρονική περίοδο όπου οι ΗΠΑ υψώνουν τους τόνους απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ με αφορμή τα προγράμματα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.
«Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν;» ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον αμερικανό πρόεδρο, που συμμετείχε στο πασχαλινό κυνήγι των αυγών στους κήπους του Λευκού Οίκου.
«Να κάθεται φρόνιμα» του απάντησε ο Τραμπ.
Την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα δηλώνει ότι είναι έτοιμη να απαντήσει «σε οποιουδήποτε τύπου πόλεμο» τον οποίο θα ξεκινήσουν οι ΗΠΑ, όπως προειδοποίησε σήμερα ο πρεσβευτής της Πιονγιάνγκ στα Ηνωμένα Έθνη.
«Εάν οι ΗΠΑ τολμήσουν να επιλέξουν τη στρατιωτική δράση […], η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιουδήποτε τύπου πόλεμο, τον οποίο θα επιδιώξουν οι ΗΠΑ» τόνισε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ, Κιμ Ιν Ριονγ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οδύσσεια του Νόλαν: «Ελάχιστα ομηρικά και καθόλου ελληνικά στοιχεία», υποστηρίζει καθηγητή της Οξφόρδηςς
- Βενεζουέλα: Διαδηλωτές έκαψαν αμερικανική και ισραηλινή σημαία
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών