Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το απόγευμα η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Το απόγευμα η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

«Το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας, σε ολόκληρη την Οικουμένη» ευχήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα φτάνει το απόγευμα στο Ελ. Βενιζέλος, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του.

Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

«Το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας, σε ολόκληρη την Οικουμένη» ευχήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο κ. Αμανατίδης είπε ακόμη ότι «αισθανόμαστε τις ημέρες αυτές, που λαοί δοκιμάζονται από φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας με «άλλοθι» τη θρησκεία, την ανάγκη λύτρωσης και ελπίδας, που το Θείο Δράμα και η Ανάσταση προσφέρουν στον κόσμο».

Η αποστολή έφτασε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί αναχώρησε για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄.

Ακολούθως η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής. Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελλάδας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα φτάνει το απόγευμα στο Ελ. Βενιζέλος, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21:50.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024