
Στο απόσπασμα 900.000 κύριες συντάξεις
Στη λαιμητόμο των περικοπών μπαίνουν το 2019 περίπου 900.000 καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις που εμφανίζουν αρνητική προσωπική διαφορά. Στις περικοπές των κύριων συντάξεων θα μπει κόφτης (πιθανόν 22%) τον οποίο έχουν αποδεχθεί οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Ωστόσο το ΔΝΤ δεν έχει δώσει ακόμα το πράσινο φως για τη θέσπιση ανώτατου πλαφόν.
Στη λαιμητόμο των περικοπών μπαίνουν το 2019 περίπου 900.000 καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις που εμφανίζουν αρνητική προσωπική διαφορά.
Στις περικοπές των κύριων συντάξεων θα μπει κόφτης (πιθανόν 22%) τον οποίο έχουν αποδεχθεί οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, σύμφωνα με Τα Νέα. Ωστόσο το ΔΝΤ δεν έχει δώσει ακόμα το πράσινο φως για τη θέσπιση ανώτατου πλαφόν.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, στις μειώσεις δεν θα εμπλακούν οι επικουρικές συντάξεις και το 1% του ΑΕΠ περικοπές (1,8 δισ. ευρώ) θα προκύψει από τις κύριες και συγκεκριμένα από τη μείωση ή και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε 900.000 συνταξιούχους.
Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει προτείνει στους θεσμούς να υπάρξει ένα «ταβάνι προστασίας» από τις περικοπές αυτές σε εκείνους που θα τις υποστούν.
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φιλοπάππου: Άγνωστος επιτέθηκε σε δύο άνδρες και τους τραυμάτισε με μεταλλικό αντικείμενο
- Ο Μπομπ Όντενκιρκ θέλει να θυμάστε ότι «η ζωή είναι μια μάταιη φάρσα – και το μόνο που μένει είναι να γελάς»
- Πανζουρλισμός στο Ηράκλειο κατά την υποδοχή του ΟΦΗ: Αποθέωση, συνθήματα και ζεϊμπέκικο με την κούπα (vids, pics)
- Υποκλοπές: Νέο καμπανάκι για το σκάνδαλο Predator – 31 αδικήματα παραγράφηκαν σε 20 μέρες, λέει ο Χρ. Κακλαμάνης
- Κοινωνικός Τουρισμός: Παρατείνεται μέχρι το βράδυ της Δευτέρας η προθεσμία για τις αιτήσεις
- Το μήνυμα του Ολυμπιακού για το βραβείο MVP του Βεζένκοφ
