Διασωληνωμένη για αρκετά ακόμη χρόνια θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, αφού η συμφωνία για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 υποβιβάζει για άλλη μια φορά τις προοπτικές ανάπτυξης και φέρνει νέες αβεβαιότητες.

Τη διατύπωση αυτή χρησιμοποιεί στο μηνιαίο δελτίο του ο ΣΕΒ, που ναι μεν χαρακτηρίζει θετική την επικείμενη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, επισημαίνει ωστόσο το επικίνδυνο μονοπάτι στο οποίο έχει μπει η οικονομία, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Χτυπάει και πάλι το καμπανάκι για την υπερφορολόγηση λέγοντας ότι η αγορά στενάζει και προσθέτει πως «αν μας ενδιαφέρει πραγματικά η ανάπτυξη, θα έπρεπε από το 2018 να γίνουν η μείωση του αφορολόγητου και των φορολογικών συντελεστών, και όχι το 2020».

Μιλά για διάψευση των προσδοκιών που φέρνει η επικείμενη συμφωνία, λέγοντας ότι είναι αμφίβολο το κατά πόσον διασφαλίζεται η επίτευξη των υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης και προσθέτει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος ήλπιζε σε κάποια αλλαγή του μείγματος πολιτικής, ώστε να ενισχυθεί η διαδικασία ανάκαμψης. Υπ’ αυτή την έννοια θεωρεί δεδομένο ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα αποτυπωθεί στις εκτιμήσεις για ανάπτυξη της οικονομίας το 2017.

*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ