Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΕΒ: Στην εντατική θα παραμείνει η οικονομία, παρά τη συμφωνία

ΣΕΒ: Στην εντατική θα παραμείνει η οικονομία, παρά τη συμφωνία

Διασωληνωμένη για αρκετά ακόμη χρόνια θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, αφού η συμφωνία για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 υποβιβάζει για άλλη μια φορά τις προοπτικές ανάπτυξης και φέρνει νέες αβεβαιότητες. Τη διατύπωση αυτή χρησιμοποιεί στο μηνιαίο δελτίο του ο ΣΕΒ, που ναι μεν χαρακτηρίζει θετική την επικείμενη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, επισημαίνει ωστόσο το επικίνδυνο μονοπάτι στο οποίο έχει μπει η οικονομία.

Διασωληνωμένη για αρκετά ακόμη χρόνια θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, αφού η συμφωνία για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 υποβιβάζει για άλλη μια φορά τις προοπτικές ανάπτυξης και φέρνει νέες αβεβαιότητες.

Τη διατύπωση αυτή χρησιμοποιεί στο μηνιαίο δελτίο του ο ΣΕΒ, που ναι μεν χαρακτηρίζει θετική την επικείμενη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, επισημαίνει ωστόσο το επικίνδυνο μονοπάτι στο οποίο έχει μπει η οικονομία, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Χτυπάει και πάλι το καμπανάκι για την υπερφορολόγηση λέγοντας ότι η αγορά στενάζει και προσθέτει πως «αν μας ενδιαφέρει πραγματικά η ανάπτυξη, θα έπρεπε από το 2018 να γίνουν η μείωση του αφορολόγητου και των φορολογικών συντελεστών, και όχι το 2020».

Μιλά για διάψευση των προσδοκιών που φέρνει η επικείμενη συμφωνία, λέγοντας ότι είναι αμφίβολο το κατά πόσον διασφαλίζεται η επίτευξη των υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης και προσθέτει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος ήλπιζε σε κάποια αλλαγή του μείγματος πολιτικής, ώστε να ενισχυθεί η διαδικασία ανάκαμψης. Υπ’ αυτή την έννοια θεωρεί δεδομένο ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα αποτυπωθεί στις εκτιμήσεις για ανάπτυξη της οικονομίας το 2017.

*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024