
Η Ιταλία θα αποζημιώσει εκατοντάδες ασθενείς για μεταγγίσεις μολυσμένου αίματος
Το ιταλικό υπουργείο Υγείας θα πρέπει να αποζημιώσει εκατοντάδες ασθενείς στους οποίους έγιναν μεταγγίσεις με μολυσμένο αίμα, αποφάσισε την Τρίτη το Εφετείο της Ρώμης. Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτή προσφυγή του υπουργείου Υγείας κατά της ετυμηγορίας της πρωτοβάθμιας Δικαιοσύνης και σχετικής απόφασης η οποία είχε εκδοθεί το 2006.
Το ιταλικό υπουργείο Υγείας θα πρέπει να αποζημιώσει εκατοντάδες ασθενείς στους οποίους έγιναν μεταγγίσεις με μολυσμένο αίμα, όπως αποφάσισε την Τρίτη το Εφετείο της Ρώμης.
Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτή προσφυγή του υπουργείου Υγείας κατά της ετυμηγορίας της πρωτοβάθμιας Δικαιοσύνης και σχετικής απόφασης, η οποία είχε εκδοθεί το 2006.
Το ακριβές ποσό των αποζημιώσεων θα οριστεί σε μελλοντική δικάσιμο, αλλά σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο υπολογίζεται ότι ανέρχεται συνολικά σε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.
Οι Εφέτες ορίζουν ότι το ιταλικό υπουργείο Υγείας έπρεπε να ασκήσει εποπτεία, ελέγχοντας την δράση των διαφόρων περιφερειών και των νοσοκομείων τους, ώστε να αποφευχθούν μεταγγίσεις με μολυσμένο αίμα, οι οποίες προκάλεσαν την μετάδοση του ιού HIV και της ηπατίτιδας στους ασθενείς.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το πρώτο περιστατικό μετάδοσης ασθενειών λόγω του μολυσμένου αίματος σημειώθηκε το 1979 και οφείλεται, πάντα, σε ελλιπείς συνθήκες καθαριότητας και προληπτικής υγιεινής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεσσηνία: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της Χριστίνας Εξαρχουλέα – Καταζητείται ο σύζυγός της
- Ερωτηματικά για την πρωτοφανή καθυστέρηση στους ορισμούς των διαιτητών της Super League
- Με τεχνητή νοημοσύνη και νέες τεχνολογίες η ΑΑΔΕ στοχεύει στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών
- Ντόναλντ Τραμπ: «Σκοτώσαμε το Νο2 στην ιεραρχία του ISIS»
- Κοζάνη: Μυστήριο η εξαφάνιση 78χρονου – «Είναι σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε»
- Champions League: Το… τοπίο με τους αντιπάλους της ομάδας (Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ;) που θα τερματίσει στη 2η θέση

