Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ορκίστηκε ο εκλεκτός δικαστής του Τραμπ, Νιλ Γκόρσατς

Ορκίστηκε ο εκλεκτός δικαστής του Τραμπ, Νιλ Γκόρσατς

Ο Νιλ Γκόρσατς, ο δικαστής που επέλεξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, ορκίστηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον διορισμό του να αναμένεται να έχει άμεσο αντίκτυπο στις αποφάσεις του δικαστικού σώματος όπου πλέον επικρατούν οι συντηρητικοί. Με τον διορισμό του Γκόρσατς, ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγαγε τη μεγαλύτερη πολιτική νίκη της έως τώρα διακυβέρνησής του κόντρα στους Δημοκρατικούς.

Ο Νιλ Γκόρσατς, ο δικαστής που επέλεξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, ορκίστηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον διορισμό του να αναμένεται να έχει άμεσο αντίκτυπο στις αποφάσεις του δικαστικού σώματος όπου πλέον επικρατούν οι συντηρητικοί.

Με τον διορισμό του Γκόρσατς, ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγαγε τη μεγαλύτερη πολιτική νίκη της έως τώρα διακυβέρνησής του εκπληρώνοντας μια από τις βασικότερες υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας, αφού η Γερουσία ενέκρινε την Παρασκευή τον διορισμό του δικαστή από το Κολοράντο στην θέση παρά την σθεναρή αντίθεση των Δημοκρατικών.

Με τον Γκόρσατς στους κόλπους του, το Δικαστήριο διαθέτει πλέον πέντε συντηρητικούς δικαστές έναντι τεσσάρων προοδευτικών.

Ο Γκόρσατς έδωσε τον δικαστικό όρκο σε τελετή στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου παρουσία του Αμερικανού προέδρου, καλύπτοντας μία θέση που παρέμεινε κενή για σχεδόν 14 μήνες μετά τον θάνατο του συντηρητικού δικαστή Άντονιν Σκαλία τον Φεβρουάριο του 2016.

«Προς τον αμερικανικό λαό, νιώθω ταπεινοφροσύνη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σήμερα» δήλωσε ο Γκόρσατς, με την σύζυγό του Λουίζ και τον Τραμπ να στέκονται ακριβώς από πίσω του.

«Σας υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να είμαι ένας πιστός υπηρέτης του Συντάγματος και τον νόμων αυτού του μεγάλου έθνους» συμπλήρωσε.

Όλοι οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου ήταν παρόντες στην τελετή, μεταξύ αυτών η προοδευτική Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, που είχε αποκαλέσει πέρυσι τον Τραμπ «απατεώνα» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ωστόσο δήλωσε αργότερα ότι λυπόταν για το σχόλιο. Ο Τραμπ την είχε καλέσει να παραιτηθεί.

Επίσης στην τελετή ορκωμοσίας ήταν παρούσα και η χήρα του Σκαλία, Μορίν.

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο Νιλ Γκόρσατς ορκίστηκε στο Σύνταγμα σε ιδιωτική τελετή στο Ανώτατο Δικαστήριο μαζί με άλλους δικαστές.

Ο 49χρονος Γκόρσατς είναι ο νεαρότερος υποψήφιος για την θέση του Ανώτατου Δικαστηρίου που πρότεινε Αμερικανός πρόεδρος, μετά τον Κλάρενς Τόμας, τον οποίο επέλεξε Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος το 1991, σε ηλικία 43 ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024