Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αισιοδοξία Βασιλειάδη παρά τις... άγριες κόντρες των «big4»

Αισιοδοξία Βασιλειάδη παρά τις… άγριες κόντρες των «big4»

Προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους κατέβαλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη μαραθώνια συνάντηση που είχε τη Μ.Δευτέρα με εκπροσώπους των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η συζήτηση κράτησε για περίπου 4,5 ώρες και σε αρκετά σημεία είχε έντονες αντιπαραθέσεις κυρίως γύρω από τη διαιτησία και τη διαφάνεια. Και μπορεί ο υφυπουργός να εμφανίστηκε αισιόδοξος για ένα καλύτερο αύριο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ωστόσο, το μενού περιελάμβανε «ντέρμπι» αντιπαραθέσεων μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, «καρφιά» Παναθηναϊκού σε Βασσάρα και… τελεσίγραφο ΠΑΟΚ για τις εκλογές στην ΕΠΟ! Και όλα αυτά λίγο πριν από τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους κατέβαλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη μαραθώνια συνάντηση που είχε τη Μ.Δευτέρα με εκπροσώπους των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η συζήτηση κράτησε για περίπου 4,5 ώρες και σε αρκετά σημεία είχε έντονες αντιπαραθέσεις κυρίως γύρω από τη διαιτησία και τη διαφάνεια.

Και μπορεί ο υφυπουργός να εμφανίστηκε αισιόδοξος για ένα καλύτερο αύριο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ωστόσο, το μενού περιελάμβανε «ντέρμπι» αντιπαραθέσεων μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, καρφιά Παναθηναϊκού σε Βασσάρα και… τελεσίγραφο ΠΑΟΚ για τις εκλογές στην ΕΠΟ! Και όλα αυτά λίγο πριν από τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι εκπροσώπους των τεσσάρων «μεγάλων» ήταν οι: Γιάννης Βρέντζος (Ολυμπιακός), Χρήστος Παναγόπουλος (Παναθηναϊκός), Μηνάς Λυσάνδρου (ΑΕΚ), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), ενώ τη Σούπερ Λιγκ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Γιώργος Στράτος, και ο διευθύνοντας σύμβουλος, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρίσκονταν όλα τα επίμαχα ζητήματα που αφορούν την ΕΠΟ και τις επερχόμενες εκλογές, τα θέματα της Σούπερ Λιγκ (αναδιάρθρωση, μείωση ομάδων, νέος τρόπος διεξαγωγής των πλέι-οφ), ενώ από τη Λίγκα τέθηκε το θέμα να νομοθετηθεί το δικαίωμα των ομάδων να εισπράττουν ένα ποσοστό από τον τζίρο των στοιχηματικών εταιριών.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων δεν έκαναν δηλώσεις, ενώ ο υφυπουργός, τόνισε: «Η συνάντηση έγινε για την αποκατάσταση του κλίματος διαλόγου και την καλύτερη επικοινωνία εν όψει της επόμενης μέρας για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να προχωρήσουμε από κοινού με σκοπό τις αρχές της ισονομίας.

Γι’ αυτό το σκοπό θα έχουμε και μία συνάντηση με την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ για την επαναφορά της ομαλότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπήρξε καμία ένταση. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Δε συμφωνήσαμε σε όλα, αλλά τα προβλήματα θα ξεπεραστούν με τη συνεργασία.

Συνεχίζουμε το διάλογο με σκοπό την επίτευξη της ομαλότητας. Διάγουμε μία χρονιά εξαιρετική σε ότι αφορά τα θέματα των εντάσεων. Στόχος μας είναι να τεθούν οι βάσεις για το πως θα πορευτούμε στη συνέχεια.

Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, όμως υπάρχει διάθεση για διάλογο. Για να εξαφανιστούν οι σκιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να φτιάξουμε πρώτα τους θεσμούς».

Ολυμπιακός κατά Μελισσανίδη

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Βρέντζος έκανε σαφές ότι βασικό πρόβλημα των Πειραιωτών είναι… ο Δημήτρης Μελισσανίδης! Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ τόνισε ότι «δεν προσφέρεται καμία συναίνεση από τον Ολυμπιακό, αν πρώτα δεν υπάρξει διαφάνεια και ισονομία.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί μιλάει για συναίνεση με αφανείς ιδιοκτήτες, με πολυιδιοκτησία και με μετόχους στοιχηματικών εταιριών, που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη με σκιώδεις διοικήσεις. Να μας πουν ποιοι είναι. Να υπάρχει διαφάνεια και να πληρούν τους όρους συμμετοχής στο ποδόσφαιρο και μετά να συζητήσουμε οτιδήποτε».

Αναφορικά με την ΕΠΟ, τόνισε: «Πρέπει να τελειώσει αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση που υπάρχει στην ομοσπονδία, τα αποτελέσματα της οποίας τα βλέπουν όλοι».

Απάντηση από ΑΕΚ

Δυναμική ήταν η αντίδραση της ΑΕΚ στην προσπάθεια του του Βρέντζου να φέρει και πάλι στο επίκεντρο το ζήτημα «ΟΠΑΠ – Μελισσανίδης». Ο εκπρόσωπος της «Ένωσης», Μηνάς Λυσάνδρου, έθεσε με τη σειρά του ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις ποδοσφαιρικών παραγόντων με άλλη στοιχηματική εταιρεία, που είναι χορηγός σε ομάδες της Λίγκας, ζητήματα όπως η κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος που προέρχεται από εταιρεία συμφερόντων ιδιοκτήτη ΠΑΕ, το ζήτημα της πορείας της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» και όλων των δικαστικών ερευνών τα τελευταία χρόνια. Στις οποίες, όπως τόνισε, εμπλέκονται ιδιοκτήτες ΠΑΕ.

Όσο για το θέμα του ΟΠΑΠ, τόνισε πως η ΑΕΚ έχει ήδη υποστεί κύρωση, με τον αποκλεισμό της από το κουπόνι του «Πάμε Στοίχημα».

ΠΑΟΚ για εκλογές…

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έθεσε επί τάπητος το θέμα των εκλογών της ΕΠΟ απαιτώντας την εφαρμογή της δέσμευσης της FIFA: «Οι εκλογές να γίνουν άμεσα και το αργότερο ως τις 31 Μαΐου, βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε δώσει η FIFA».

Επίσης, ο ΠΑΟΚ μέσω του Μάκη Γκαγκάτση τάχθηκε υπέρ της ανάγκης για κανόνες, ισότητα και διαφάνεια, αλλά και της υπό προϋποθέσεις μετακίνησης των οπαδών.

«Βέλη» ΠΑΟ σε Βασσάρα

Ο Παναθηναϊκού στη συζήτηση γύρω από τη διαιτησία, υπέδειξε τον άλλοτε αρχιδιαιτητή, Γιώργο Βασσάρα ως τον απόλυτα υπεύθυνο για τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα στα ελληνικά γήπεδα. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος, είπε μεταξύ άλλων: «Τα προβλήματα στη διαιτησία είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που δεν κάνει ο Βασσάρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024