Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: «Έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα στη Συρία, ελπίζουμε δεν θα χρειαστεί»

ΗΠΑ: «Έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα στη Συρία, ελπίζουμε δεν θα χρειαστεί»

«Πλήρως δικαιολογημένο» χαρακτήρισε το πλήγμα στη Συρία η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εν μέσω διαμάχης Μόσχας-Ουάσινγκτον. «Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε περισσότερα, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί» δήλωσε η ίδια, ενώ ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο ΣΑ τόνισε πως το αμερικανικό πλήγμα ήταν «μία προειδοποίηση» προς τον Άσαντ. Στείλαμε ισχυρό μήνυμα στον κόσμο· το συριακό καθεστώς να συμμορφωθεί ως προς τη μη χρήση χημικών όπλων, λέει ο Λευκός Οίκος.

«Πλήρως δικαιολογημένο» χαρακτήρισε το πλήγμα στη Συρία η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εν μέσω διαμάχης Μόσχας-Ουάσινγκτον για την επίθεση με πυραύλους Τόμαχοκ. «Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε περισσότερα αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί» δήλωσε η ίδια, ενώ ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο ΣΑ τόνισε την ίδια στιγμή πως το αμερικανικό πλήγμα ήταν μία «προειδοποίηση» προς τον Άσαντ.

Η Νίκι Χέιλι δήλωσε πως πως οι ΗΠΑ έκαναν ένα «πολύ μετρημένο» βήμα, που ήταν «πλήρως δικαιολογημένο» εκτοξεύοντας πυραύλους εναντίον βάσης στο συριακό έδαφος, σε αντίδραση για την πολύνεκρη επίθεση με τοξικά αέρια στην επαρχία Ιντλίμπ.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε περισσότερα αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μείνουν άπραγες όταν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα. Είναι ζωτικό εθνικό συμφέρον μας να αποτρέψουμε τη διασπορά και τη χρήση των χημικών όπλων» υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την ίδια στιγμή δήλωσε πως τα πυραυλικά πλήγματα στη συριακή στρατιωτική βάση έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το εάν ο Ντόναλντ Τραμπ θα εγκρίνει και άλλες επιθέσεις ή ενέργειες εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

«Νομίζω ότι οι ενέργειες του προέδρου ήταν πολύ αποφασιστικές χθες τη νύχτα και ήταν σαφείς όσον αφορά το τι πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνει» είπε ο Σον Σπάισερ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Πρώτα και κύρια, ο πρόεδρος πιστεύει ότι η συριακή κυβέρνηση, το καθεστώς Άσαντ, θα πρέπει τουλάχιστον να συμφωνήσει ότι θα συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που έχει κάνει να μην χρησιμοποιεί χημικά όπλα» προσέθεσε.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Βρετανίας Μάιθιου Ράικφορτ τόνισε από πλευράς του ότι η πυραυλική επίθεση ήταν μία «προειδοποίηση» προς τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, και έκανε λόγο για μία «αναλογική αντίδραση σε ανείπωτες πράξεις».

«Χωρίς τα επτά βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με τα οποία [η Μόσχα] αψήφησε τις απόψεις των άλλων μελών αυτού του Συμβουλίου, ο Άσαντ θα αντιμετώπιζε κυρώσεις και τη δικαιοσύνη», σημείωσε ο Ράικροφτ.

Ο στόχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι «απλούστατα η εξολόθρευση όλων εκείνων που του αντιστέκονται, με οποιοδήποτε κόστος» ανέφερε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη Φρανσουά Ντελάτρ.

Μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Ντελάτρ είπε ότι τα αμερικανικά πλήγματα με αφορμή την επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ ήταν «νόμιμα», καθώς έχει καταστεί αναγκαίο «να εμποδιστεί» ο Άσαντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024