Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τη συμφωνία της Μάλτας

Επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τη συμφωνία της Μάλτας

Με μελανά χρώματα περιγράφει η αντιπολίτευση τη συμφωνία που έκλεισε στο Eurogroup της Μάλτας τονίζοντας ότι έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση πολλών μηνών, η κυβέρνηση αποδέχτηκε μεγάλες περικοπές χωρίς να πάρει σε αντάλλαγμα καμία διαβεβαιώση για το θέμα του χρέους.

«Η παράσταση της κυβέρνησης έπεσε με μία δήλωση: ‘Ευκλείδης Τσακαλώτος: Τα μέτρα θα δυσαρεστήσουν τον ελληνικό λαό’» επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο κ. Κικίλιας μίλησε για τόσους χαμένους μήνες, που κόστισαν δισεκατομμύρια στην πραγματική οικονομία, για να ομολογήσει κυνικά, όπως λέει, η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου, ότι κόβει συντάξεις και μειώνει το αφορολόγητο.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εύχεται στους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Καλό Πάσχα.

«Ας πάνε τώρα στις περιφέρειές τους, να εξηγήσουν στους Έλληνες πώς η αύξηση των συντάξεων και του αφορολόγητου και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μετατράπηκαν σε υπερφορολόγηση, περικοπές και φτώχεια» τονίζει χαρακτηριστικά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε: «Έπειτα από επτά μήνες τυχοδιωκτισμών, η κυβέρνηση συμφώνησε για προνομοθέτηση νέων μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ με όρους παράδοσης ηττημένου.

» Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποδέχθηκε την νέα περικοπή των συντάξεων και την καταβαράθρωση του αφορολόγητου, χωρίς να πάρει τίποτε για το δημόσιο χρέος, αρκούμενη σε υποσχέσεις για δήθεν ‘αντίμετρα’, αν και εφόσον υπερβούμε τους δυσβάσταχτους στόχους για 3,5% πλεονάσματα του ΑΕΠ.

» Η αβεβαιότητα παραμένει. Ακόμη και μετά τις υποχωρήσεις δεν υπάρχει βεβαιότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

» Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει το τι έχει συμφωνηθεί για την ΔΕΗ και τα εργασιακά. Γιατί τα όσα είπε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος για τις συλλογικές συμβάσεις, προβλέπονται ήδη από τον νόμο 4024 του 2011.

» Αν μετά από αυτά ο κ. Τσίπρας αναρωτιέται ακόμη το ποιοι παίζουν τις ‘κουμπάρες’ εις βάρος της χώρας, δεν έχει παρά να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη.

» Η συνέχιση της παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει».

«Η πολυδιαφημισμένη διαπραγμάτευση θα καταλήξει άλλη μία φορά σε αποδοχή των πάντων» εκτιμά, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, με αφορμή την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η κυβέρνηση στη νέα επίσκεψη στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων και των θεσμών να πάρει την απόφαση αποδοχής των νέων μέτρων και να εγκαταλείψει τα μασημένα λόγια και τους δισταγμούς».

Η Ένωση Κεντρώων ζητά, επίσης, από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα «να μην συνεχίσουν την τακτική της υπονόμευσης της διαδικασίας, αλλά με γενναιότητα και ειλικρίνεια να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας». «Όσο μεγαλύτερος είναι ο λαϊκισμός των αντιπολιτευομένων, τόσο πιο φοβική θα είναι η στάση των κυβερνώντων» υπογραμμίζει και προσθέτει: «Θεωρούμε, ωστόσο, ότι ούτε αυτά τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης θα λύσουν το πρόβλημα, όσο οι παθογένειες κουκουλώνονται και το πολιτικό σύστημα δεν κάνει τις οφειλόμενες μεταρρυθμίσεις».

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι σημειώνει: «Το ύψος του λογαριασμού
έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό. Είναι τα 3,6 δισ. ευρώ που ζητούσε το ΔΝΤ
από την αρχή. Η διαπραγμάτευση επί της ουσίας έχει κλείσει. Το μόνο που
παζάρευε ο κ. Τσίπρας είναι το πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Θέλει να
εξαντλήσει το χρόνο παραμονής στην εξουσία ως την τελευταία μέρα και να
χρεωθεί το κόστος ο επόμενος. Σε αυτό πράγματι κάνει μεγάλη προσπάθεια.
Όλα τα υπόλοιπα για ανυποχώρητες μάχες και σκληρή διαπραγμάτευση είναι
λόγια του αέρα για τα non paper του Μαξίμου. Όπως και τα αντίμετρα…
‘αν και εφόσον’ …προκειμένου να έχουν μια δικαιολογία οι βουλευτές για
να σηκώσουν το βάρος άλλης μιας επιλογής που κόστισε ακριβά στους
πολίτες».

Απάντηση της κυβέρνησης

«Βέρτιγκο» που δεν έχει προηγούμενο καταλογίζει στη ΝΔ το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από το θέμα της συμφωνίας.

«Το βέρτιγκο της ΝΔ δεν έχει προηγούμενο», αναφέρει συγκεκριμένα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και σημειώνει: «Μέχρι χθες ήθελε να κλείσει η συμφωνία χωρίς καμιά διαπραγμάτευση, και ζητούσε «τόσα και άλλα τόσα μέτρα». Σήμερα που επιβεβαιώθηκε ο μηδενικός δημοσιονομικός αντίκτυπος των μέτρων και η επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας, η ΝΔ στέρεψε από επιχειρήματα και εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί έκλεισε τη συμφωνία».

Κατόπιν αυτών, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει για την αξιωματική αντιπολίτευση: «Έμεινε με το διαρκές αίτημα των εκλογών, για να επιβεβαιώσει το φόβο των ίδιων των στελεχών της ότι καταντούν γραφικοί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024