Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέι σε Τουσκ: Δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση η κυριαρχία του Γιβραλτάρ

Μέι σε Τουσκ: Δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση η κυριαρχία του Γιβραλτάρ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η κυριαρχία του Γιβραλτάρ δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση στις συνομιλίες για το Brexit. Σε συνάντηση της Μέι με τον Τουσκ στη Ντάουνινγκ Στριτ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι δεν μπορεί να αλλάξει το καθεστώς της περιοχής, χωρίς την συναίνεση των πολιτών που ζουν στον βρετανικό θύλακα.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η κυριαρχία του Γιβραλτάρ δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση στις συνομιλίες για το Brexit.

Σε συνάντηση της Μέι με τον Τουσκ στη Ντάουνινγκ Στριτ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι δεν μπορεί να αλλάξει το καθεστώς της περιοχής, χωρίς την συναίνεση των πολιτών που ζουν στον βρετανικό θύλακα.

Έπειτα από την συνάντηση της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Μέι τόνισε πως η Βρετανία αναμένει την έναρξη των επίσημων συνομιλιών με την ΕΕ, μόλις η Ένωση καταλήξει στις κατευθυντήριες γραμμές της.

«Η πρωθυπουργός επίσης έκανε σαφές ότι αναφορικά με το ζήτημα του Γιβραλτάρ, η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει αλλάξει: Η Βρετανία θα επιδιώξει την σύναψη μιας συμφωνίας με τους καλύτερους δυνατούς όρους για το Γιβραλτάρ κατά τις διαπραγματεύσεις εξόδου από την ΕΕ, ενώ δεν θα τεθεί σε καμία διαπραγμάτευση η κυριαρχία του Γιβραλτάρ δίχως την συναίνεση των πολιτών του βρετανικού θύλακα», ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο της Μέι με ανακοίνωση του.

Ένταση έχει δημιουργηθεί μετά την πρόταση της ΕΕ να χορηγήσει στην Ισπανία δικαίωμα άσκησης βέτο για τη μελλοντική σχέση Γιβραλτάρ και Ένωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024