
Μαξίμου: Δεν ζητά το ΔΝΤ μέτρα από το 2018
Υπό συζήτηση με τους θεσμούς παραμένει ακόμη το θέμα της δοσολογίας στα μέτρα για τις συντάξεις, καθώς το ΔΝΤ επιζητεί εφάπαξ περικοπή στην προσωπική διαφορά το 2019, ενώ η κυβέρνηση θέλει να τα «σπάσει» σε δύο δόσεις, το 2019 και το 2020, ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος παράλληλα διέψευσε πως το Ταμείο ζητεί λήψη μέτρων από το 2018. Στο τραπέζι και μείωση στις επικουρικές, για να είναι ηπιότερη η μείωση στις κύριες συντάξεις.
Υπό συζήτηση με τους θεσμούς παραμένει ακόμη το θέμα της δοσολογίας στα μέτρα για τις συντάξεις, καθώς το ΔΝΤ επιζητεί εφάπαξ περικοπή στην προσωπική διαφορά το 2019, ενώ η κυβέρνηση θέλει να τα «σπάσει» σε δύο δόσεις, το 2019 και το 2020, ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος παράλληλα διέψευσε πως το Ταμείο ζητεί λήψη μέτρων από το 2018.
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος, στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων βρίσκονται και οι επικουρικές συντάξεις, προκειμένου να είναι ηπιότερη η μείωση των κύριων συντάξεων. Ερωτηθείς δε εάν το ΔΝΤ θα αποσύρει τις σκληρές θέσεις του για αύξηση του ορίου στις ομαδικές απολύσεις και επαναφορά της ανταπεργίας, απάντησε ότι τα εργασιακά είναι πάντα ανοικτά έως ότου κλείσει όλη η συμφωνία.
Η ελληνική αποστολή, στην οποία μετέχουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, αναχωρεί περί τις 18.30 από την Αθήνα για τη Μάλτα, όπου αύριο, Παρασκευή, διεξάγεται το άτυπο Eurogroup.
Κυβερνητικός αξιωματούχος εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκεί συζητήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά «νομίζω ότι αύριο κλείνουμε».
Σε σχέση με πιθανές επαφές στη Μάλτα με τους θεσμούς, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως είναι λογικό να υπάρξει κάποια συνάντηση πριν από το Eurogroup, ενώ μπορεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ να θέλει να μεταφέρει κάτι στα εμπλεκόμενα μέρη μετά τη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δανάη Μπάρκα: Παντρεύεται τον αγαπημένο της Φάνη το καλοκαίρι;
- Εικόνες σοκ από τους βανδαλισμούς σε σχολείο της Γλυφάδας
- Κυψέλη: Μεγάλη αναστάτωση από φωτιά που ξέσπασε σε σταθμευμένο βαν
- Super League: Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής των play offs
- «Πάμε μια βόλτα;»: Τι θα δούμε στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη στο MEGA
- Classic Rock: Το μεγάλο αφιέρωμα για τους Rolling Stones έρχεται την Κυριακή με το ΒΗΜΑ