Βενιζέλος: Προτεραιότητα για τη χώρα να φύγει αυτή η κυβέρνηση
«Η προτεραιότητα της χώρας είναι να φύγει τώρα αυτή η κυβέρνηση, να γίνει σωστά η διαπραγμάτευση για την επάνοδο στην ομαλότητα. Δεν μπορεί να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να δεσμεύσουν τη χώρα» δήλωσε την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Η προτεραιότητα της χώρας είναι να φύγει τώρα αυτή η κυβέρνηση, να γίνει σωστά η διαπραγμάτευση για την επάνοδο στην ομαλότητα. Δεν μπορεί να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να δεσμεύσουν τη χώρα» δήλωσε την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η αντιπολίτευση, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, πρέπει να διεκδικήσει να κάνει η ίδια τη διαπραγμάτευση. Διευκρίνισε όμως ότι «όταν λέω αντιπολίτευση, εννοώ, βεβαίως, ένα ολοκληρωμένο σχήμα, στο οποίο μετά θα κληθεί και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλει αν θέλει».
»Αλλά όταν η ΝΔ έχει ως προτεραιότητα να περιμένει να γίνουν κάποια στιγμή οι εκλογές, για να κερδίσει τις εκλογές, να γίνει κυβέρνηση και μάλιστα αυτοδύναμη, έχει μία κομματική προτεραιότητα. Εντάξει, κατανοητό, αλλά δεν είναι αυτό η προτεραιότητα της χώρας».
Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν μπορεί να αλλάξει το κλίμα, δεν μπορούμε να περάσουμε σε κλίμα εμπιστοσύνης, αισιοδοξίας, επενδύσεων, επιστροφής καταθέσεων, ανάκαμψη της οικονομίας. Εάν δεν αλλάξει το πολιτικό κλίμα στη χώρα, αν δεν έχουμε άλλη κυβέρνηση, δεν έχουμε ανάκαμψη της οικονομίας. Το μεγάλο θέμα της ελληνικής οικονομίας είναι πολιτικό».
Επέκρινε δε την κυβέρνηση ότι διαμορφώνει εσωτερικούς εχθρούς. «Ο διαχωρισμός σε εχθρούς και φίλους, η διατήρηση μίας πολεμικής κατάστασης, η συγκρότηση μετώπων ποιοι είναι με το “ναι”, ποιοι είναι με το “όχι”, ποιοι είναι υπέρ της κυβέρνησης, ποιοι είναι κατά, ποιοι είναι με την Ευρώπη, ποιοι είναι κατά της Ευρώπης, είναι μία βασική επιλογή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου» σημείωσε.
Υποστήριξε ακόμα ότι πρωθυπουργός αναζητά πάντα το ακροατήριό του στην αντισυστημική πλευρά της ελληνικής κοινωνίας, και δεν μπορεί να κλείσει με σκληρά μέτρα γιατί πρέπει να διαφυλάσσει τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εάν πρόκειται κάποια στιγμή να φτάσει σε λαϊκή ετυμηγορία, θα φτάσει πιστεύω μέσα από αλλαγή του πλαισίου, μέσα από αλλαγή του κλίματος, υπό συνθήκες οι οποίες θα είναι συνθήκες ρήξης, ακραίας πόλωσης, χωρίς σεβασμό στους θεσμούς. Και γι’ αυτό εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχω πει ότι το 2017 είναι επανάληψη του 2015» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4»
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442