Ένοπλοι σκότωσαν και βασάνισαν δεκάδες Σούφι στο Πακιστάν
Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν και τέσσερα τραυματίστηκαν τα ξημερώματα σε επίθεση ενόπλων σε τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο Πακιστάν. Τέσσερα από τα θύματα είναι γυναίκες. Οι ένοπλοι βασάνισαν τα θύματά τους πριν τα σκοτώσουν.
Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν και τέσσερα τραυματίστηκαν τα ξημερώματα σε επίθεση ενόπλων σε τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο Πακιστάν. Τέσσερα από τα θύματα είναι γυναίκες.
Μαρτυρίες αναφέρουν ότι μέσα στο χώρο του τεμένους που βρίσκεται στην επαρχία Πουντζάμπ, εισέβαλαν ένοπλοι άνδρες με μαχαίρια και κοντάρια.
Οι ένοπλοι βασάνισαν τα θύματά τους πριν τα σκοτώσουν.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας, έχουν συλληφθεί τρεις ύποπτοι. Ανάμεσά τους είναι και ο φύλακας του χώρου.
Ο διοικητής της αστυνομίας της περιοχής, δήλωσε ότι ο φύλακας του τεμένους, Αμπντούλ Γουαχίντ, κάλεσε τους πιστούς να επισκεφθούν το τέμενος και στη συνέχεια τους επιτέθηκε με μαχαίρι μαζί με τους συνεργούς του. Εκτός από τον Γουαχίντ έχουν συλληφθεί ακόμα δύο άτομα.
«Όσο έμπαιναν μέσα οι πιστοί, τους βασάνιζαν και τους δολοφονούσαν», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας σε τηλεοπτικό σταθμό.
Τον προηγούμενο μήνα, οι αρχές ασφαλείας της χώρας αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας, μετά από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός άλλου τεμένους των Σούφι, στην πόλη Σέχουαν κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 90 άτομα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Οι ένοπλοι που έκαναν επίθεση σε τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο Πακιστάν, βασάνισαν πρώτα τα είκοσι τουλάχιστον θύματά τους και στη συνέχεια τους δολοφόνησαν με μαχαίρια και ξύλα, δήλωσε η αστυνομία, που έχει συλλάβει και τον φύλακα του κτιρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο στα Σπάτα
- Ο δημοσιογράφος Θωμάς Μαρκόπουλος πέθανε στα 34 του χρόνια
- «Ποιος διάολο πέταξε κινητό στο κεφάλι μου;»: Ελαφριά διάσειση για τον Όλι Σάικς στη σκηνή
- Ο «αρεστός» Κολόμπο, ο Σότσα, το σκάνδαλο «Frode Sportiva» και το Champions League…
- Απορρίφθηκε το αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης του Ράτκο Μλάντιτς για λόγους υγείας
- Αυτές είναι οι 624 ελληνικές ακτές που βραβεύτηκαν με τη «Γαλάζια Σημαία 2026»
- ΑΕΚ – Άρης Betsson 87-81: Δυσκολεύτηκε, αλλά έκανε το 1-0 η Ένωση
- Συνέδριο ΝΔ: Ποιος φοβάται τον Νίκο Δένδια;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 14.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kostas-exarhos-144474017-10676751-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442