Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναστασιάδης καλεί Ακιντζί να αλλάξει στάση

Αναστασιάδης καλεί Ακιντζί να αλλάξει στάση

Να αλλάξει τη στάση του καλεί τον Μουσταφά Ακιντζί, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εφόσον προτίθεται να συζητήσει για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ο κύπριος πρόεδρος τονίζει πως το καλύτερο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις η άλλη πλευρά να δείξει σεβασμό στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων.

Να αλλάξει τη στάση του καλεί τον Μουσταφά Ακιντζί, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εφόσον προτίθεται να συζητήσει για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε φοιτητές και καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τους οποίους δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως το καλύτερο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είναι, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις, η άλλη πλευρά να δείξει σεβασμό στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων.

Χαρακτήρισε, επίσης, υποκριτική τη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς στο θέμα της απόφασης της κυπριακής Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950.

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπεραμύνεται της απόφασης της Βουλής, ο κ. Αναστασιάδης διερωτήθηκε γιατί η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν διαμαρτύρεται όταν για δεκαετίες εορτάζεται η ένοπλη εξέγερση της 1ης Απριλίου για την ένωση και αντιδρά τώρα.

Περαιτέρω, χαρακτήρισε παράλογη την αξίωση Ακιντζί να συμμετέχει τουλάχιστον ένας Τουρκοκύπριος στη λήψη αποφάσεων στα όργανα του κράτους, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα παρέλυε το κράτος. Μηνύματα έστειλε ο Κύπριος Πρόεδρος και στην Άγκυρα για το θέμα της ασφάλειας.

«Δεν είναι δυνατόν ο κατακτητής να ζητεί να διατηρεί στρατεύματα στην κατακτηθείσα χώρα και να λέει ότι τα αφήνει για να εγγυάται την ασφάλεια» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Αναφερόμενος στο τουρκικό αίτημα για παραχώρηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών της ΕΕ στους Τούρκους πολίτες, τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε κατάληψη της Κύπρου με ειρηνικά μέσα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένος να παρουσιάσει ενώπιον του Κυπριακού Ελληνισμού, ένα σχέδιο που θα είναι υποχρεωμένος να απορρίψει, λόγω των αδίκων προνοιών που θα εμπεριέχει και που θα δημιουργεί ένα δυσλειτουργικό κράτος, το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024