Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, δήλωσε στους συμμάχους των ΗΠΑ ότι η Ουάσινγκτον θα τηρήσει τις υπάρχουσες συμφωνίες και θα διασφαλίσει ότι η Συμμαχία έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, περιλαμβανομένης της ρωσικής επιθετικότητας.

Ο ίδιος άσκησε πιέσεις στους συμμάχους να ικανοποιήσουν τον στόχο του 2% του ΑΕΠ τους για τις αμυντικές δαπάνες τους καλώντας καθεμιά από τις χώρες είτε να τον εκπληρώσει είτε να έχει έτοιμο ένα σχέδιο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της ως προς τις δαπάνες απέναντι στο ΝΑΤΟ μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής τον Μάιο.

Τόσο ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, όσο και ο βρετανός ομόλογός του κάλεσαν τα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες, λέγοντας ότι θα πρέπει «να αυξήσουν τις προσπάθειές τους».

«Ο υπουργός (Άμυνας) Μάτις και εγώ συμφωνήσαμε ότι και οι άλλοι πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειές τους και αυτοί που αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν τη δέσμευση του 2% θα πρέπει τουλάχιστον να συμφωνήσουν σε πραγματικές αυξήσεις σε ετήσια βάση» είπε ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο