Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lamda Development: EBITDA ρεκόρ για το 2016

Lamda Development: EBITDA ρεκόρ για το 2016

Την υψηλότερη κερδοφορία προ αποτιμήσεων στην ιστορία της, ανακοίνωσε η Lamda Development. Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων, ανήλθαν σε 33,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12,7% σε σχέση με το 2015, καταγράφοντας την υψηλότερη κερδοφορία προ αποτιμήσεων στην ιστορία της εταιρείας.

Την υψηλότερη κερδοφορία προ αποτιμήσεων στην ιστορία της, ανακοίνωσε η Lamda Development.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνεχίζοντας τη θετική πορεία που ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA) κινήθηκε περαιτέρω ανοδικά, παρουσιάζοντας αύξηση 8% το 2016 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και ανήλθε στα 43 εκατ. ευρώ.

Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων, ανήλθαν σε 33,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12,7% σε σχέση με το 2015, καταγράφοντας την υψηλότερη κερδοφορία προ αποτιμήσεων στην ιστορία της εταιρείας.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 2,9% σε σύγκριση με το 2015, ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο, παρέμεινε αμετάβλητη. Η μέση πληρότητα πλησιάζει το 99%, ενώ εξακολουθεί να παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για μισθώσεις.

Η λειτουργική κερδοφορία του «TheMallAthens» ανήλθε στα 26,5 εκατ. σημειώνοντας σημαντική άνοδο κατά 7,7%. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση κατά 1,3%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 1,4%. Η λειτουργική κερδοφορία του «Mediterranean Cosmos» στη Θεσσαλονίκη, είχε επίσης αντίστοιχη σημαντική άνοδο κατά 6,6% και ανήλθε σε 14,5 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων αυξήθηκε κατά 3,7%, ο αριθμός των επισκεπτών κατά 0,5%, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους μίσθωσης. Σε ό,τι αφορά το Golden Hall, η ετήσια λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε σε 15,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,4%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκαν ανοδικά κατά 4,7% και 1,9% αντίστοιχα.

Το συνολικό ενοποιημένο EBITDA προ αποτιμήσεων, ανήλθε στα 33,8 εκατ. παρουσιάζοντας ρεκόρ κερδοφορίας με αύξηση κατά 12,7% – κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία, οφείλεται στην άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας των εμπορικών της κέντρων.

Άλλη σημαντική θετική εξέλιξη είναι η σταθεροποίηση των εμπορικών τιμών των ακινήτων ύστερα από έξι συνεχή έτη πτώσης, κυρίως λόγω αυξήσεων των συντελεστών κεφαλαιοποίησης και αυξήσεων στη φορολογία. Η απομείωση των αξιών των ακινήτων της εταιρείας περιορίστηκε σημαντικά σε 5,3 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 18,5 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Συνολικά, σε ενοποιημένο επίπεδο τα καθαρά αποτελέσματα ήταν ζημιογόνα μόνο κατά 3,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 22,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η καθαρή αξία ενεργητικού προ φόρων (NetAssetValue) ανήλθε σε 403,7 εκατ. ευρώ (5,22 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 408,1 εκατ. ευρώ που ήταν την 31η/12/2015.

Mε αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Οδυσσέας Αθανασίου επισημαίνει ότι το 2016 αποτέλεσε έτος σταθμό για την εταιρεία, καθώς η LAMDA Development κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας. «Επίσης, σταθεροποιήθηκε η εμπορική αξία των ακινήτων της μετά από 6 χρόνια συνεχούς πτώσης, η οποία οφείλετο στη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, παρά το γεγονός ότι η κερδοφορία των ακινήτων της εταιρείας βελτιωνόταν. Επικεντρωμένοι σε αναπτυξιακές προοπτικές και σε διεθνείς συνεργασίες και με απολύτως πελατοκεντρική προτεραιότητα, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον», αναφέρει ο κ. Αθανασίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024