
Μήνυση στην κυβέρνηση Τραμπ για τον αγωγό Keystone XL
Έξι περιβαλλοντικές οργανώσεις κατέθεσαν μήνυση κατά της κυβέρνησης Τραμπ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Μοντάνα, έπειτα από την έγκριση της κατασκευής του αμφιλεγόμενου αγωγού Keystone XL.
Έξι περιβαλλοντικές οργανώσεις κατέθεσαν μήνυση κατά της κυβέρνησης Τραμπ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Μοντάνα, έπειτα από την έγκριση της κατασκευής του αμφιλεγόμενου αγωγού Keystone XL.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κατηγορούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έδωσε την άδεια για να διασχίσει ο αγωγός τα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ ότι βάσισε την απόφασή του πάνω σε μία «ξεπερασμένη και ατελή δήλωση για τον αντίκτυπο στο περιβάλλον».
Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε ασκήσει βέτο στην κατασκευή αυτού
του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου με το σκεπτικό ότι αφενός δεν θα
μειώνονταν οι τιμές των καυσίμων για τους Αμερικανούς καταναλωτές και
αφετέρου το έργο θα συνέβαλε στην εκπομπή καυσαερίων που συνδέονται με
το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στην Αθηνών-Σουνίου: Νεκρός 56χρονος σε τροχαίο
- Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία Τσιάρας και Μηταράκης για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ολοκλήρωση και παράδοση του νέου ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Κάτω Αχαΐας
- Φως στο Τούνελ: Νέες αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση με θύμα τη Χριστίνα Εξαρχουλέα
- GM Φενέρμπαχτσε: «Φυσικό να υπάρξουν περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού, εξαιρετική στήριξη κι εμείς»
- Ο Μελ Γκίμπσον έδωσε την πρώτη εικόνα από το βιβλικό έπος του



