
Κομισιόν: Δίνει την ευκαιρία σε 7.000 μαθητές να ταξιδέψουν δωρεάν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε έως 7.000 μαθητές σχολείων να ταξιδέψουν δωρεάν στο εξωτερικό, χωρίς, ωστόσο, να ικανοποιήσει το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προσφέρει εισιτήρια InterRail στους 5,4 εκατoμμύρια 18χρονους πολίτες της ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε έως 7.000 μαθητές σχολείων να ταξιδέψουν δωρεάν στο εξωτερικό, χωρίς, ωστόσο, να ικανοποιήσει το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προσφέρει εισιτήρια InterRail στους 5,4 εκατoμμύρια 18χρονους πολίτες της ΕΕ.
Η Κομισιόν είπε ότι είχε επιμερίσει 2,5 εκατ. ευρώ για να προσφέρει αρχικά σε 5.000 νέους την δυνατότητα να επισκεφθούν μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Πέρυσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρασε ψήφισμα ζητώντας να δοθούν σε όλους τους 18χρονους δωρεάν εισιτήρια InterRail, που ουσιαστικά είναι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, επιτρέποντας σε νέους ανθρώπους να ταξιδεύουν με το τρένο σε όλη την Ευρώπη κατά βούληση.
«Η Επιτροπή εκτίμησε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα κόστιζε μεταξύ 1,2 και 1,6 δισ. ευρώ το χρόνο. Αυτή η χρηματοδότηση δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή» ανέφερε η Κομισιόν.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ηγήθηκε της κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για ελεύθερες σιδηροδρομικές μετακινήσεις, χαρακτήρισε το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Κομισιόν «χαμένη ευκαιρία».
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, που αποτελεί μια εφάπαξ πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται με την ευκαιρία της 30ης επετείου του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, πρέπει να επιλέξουν το πλέον βιώσιμο περιβαλλοντικά μέσο μετακίνησης, σύμφωνα με την Κομισιόν.
Οι νέοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 30 Ιουνίου μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning για ταξίδια που θα γίνουν από τον Αύγουστο του 2017 έως το τέλος του 2018. Τα εισιτήρια μπορεί να είναι αξίας έως 530 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Από το δείπνο των Ανταποκριτών στο Truth Social: Ο Τραμπ μιλάει ξανά για τρίτη υποψηφιότητα στις προεδρικές
- «Η Μπεσίκτας ήρθε σε συμφωνία με πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού»
- Primark: Μειώνει τις τιμές για να απαντήσει σε Shein και Temu
- Πώς βρέθηκαν τα ρούχα της Σαρλίζ Θερόν στο πλατό του Memento
- Κοζάνη: Ένας τραυματίας από τη φωτιά – Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε τη μεταγραφή του Ντιομαντέ – Συμφωνία 100 εκατομμυρίων με τη Λειψία

