
Γεωργιάδης: Δεν θα καταργήσουμε μονομερώς τη συμφωνία
«Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταργήσει μονομερώς τη συμφωνία» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στο ενδεχόμενο που αφήνει ανοικτό το ΔΝΤ να ζητήσει και από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας λίγο πριν αυτή οριστικοποιηθεί.
«Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταργήσει μονομερώς τη συμφωνία» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στο ενδεχόμενο που αφήνει ανοικτό το ΔΝΤ να ζητήσει και από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας λίγο πριν αυτή οριστικοποιηθεί.
«Εάν αυτό που εννοούν είναι η ΝΔ να αποδεχτεί τη συνέχεια του κράτους, δηλαδή ότι δεν πρόκειται μονομερώς να αμφισβητήσει καμία συμφωνία, αυτό το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή» είπε στον ΑΝΤ1.
«Δεν πρέπει να ανησυχούν» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι, «η ΝΔ θα δώσει συνέχεια στο Κράτος, δεν πρόκειται να αμφισβητήσουμε μονομερώς την οποιαδήποτε συμφωνία», επανέλαβε ρητώς.
Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων τόνισε ότι, «προφανώς δεν υπάρχει συμφωνία», στις Βρυξέλλες, διαφορετικά θα είχε ανακοινωθεί η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα.
Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, μίλησε για τη ΔΕΗ, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ψηφίσει «τη μικρή ΔΕΗ» και ξεκαθάρισε ότι, «είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και της ελεύθερης αγοράς, όχι υπέρ του Σόιμπλε και του ΔΝΤ».
Εκτίμησε, επιπλέον ότι, «αν ο Α.Τσίπρας είχε πραγματοποιήσει τις ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες υπέγραψε, όπως το Ελληνικό, τώρα δεν θα αναγκαζόταν να κόψει συντάξεις».
«Όταν ο Μητσοτάκης γίνει με το καλό πρωθυπουργός, η ελληνική οικονομία θα αρχίσει σύντομα να γυρίζει και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα. Δεν θα απολύσει κανέναν, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αρχικά οι μισθοί θα είναι χαμηλοί και σταδιακά, μαζί με την οικονομία θα αρχίσουν να ανεβαίνουν» επανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Διέψευσε ότι έχει κακές σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει καλές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό. «Όπως όλοι οι νεοδημοκράτες έχω καλές σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή», είπε σχετικά.
«Οι άνθρωποι αυτοί διασύρθηκαν για πολλά χρόνια με λάσπη», απάντησε ερωτηθείς αν μετά τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου, πρέπει να επιστρέψουν οι πρώην υπουργοί Θοδωρής Ρουσόπουλος και Γιώργος Βουλγαράκης στην ΝΔ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιδότηση 100% για νέους πτυχιούχους – Οι όροι και οι προϋποθέσεις
- Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα 9-12: Δυνατή «προπόνηση» για τους Πειραιώτες ενόψει Final Four
- Στο Final Four και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
- Ο Θοδωρής Κολυδάς «δείχνει» τις περιοχές που πρέπει να διερευνηθούν για την οσμή αερίου στην Αττική
- Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το φιλικό Ελλάδα – Ιταλία – Η σύνθεση των Ιταλών
- «Έξι χρόνια μετά, διαλέγω ακόμα τη ζωή»: Συγκινεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Η ανάρτησή της