Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Μακεδόνας: Η μουσική μπορεί και ενώνει κόσμους και πολιτισμούς

Κώστας Μακεδόνας: Η μουσική μπορεί και ενώνει κόσμους και πολιτισμούς

...

Συνέντευξη: Τζωρτζίνα Ντούτση / Κάμερα: Γιάννης Φαλκώνης

Ο Κώστας Μακεδόνας συναντά τον Χάιγκ Γιαζιτζιάν και τον Ρόνυ Μπάρακ, σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, στο θέατρο Παλλάς, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.

Οι τρεις τους θα οδηγήσουν το κοινό σε μουσικά σταυροδρόμια της Ανατολής, γεφυρώνοντας με τη σύμπραξη αυτή, αλλά και με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων (ούτι, νέι, κανονάκι, νταρμπούκα, ποντιακή λίρα, σάζι, μπουζούκι, κόντραμπάσο, τύμπανα, πιάνο) τις μουσικές του κόσμου.

Τo in.gr βρέθηκε στις πρόβες των καλλιτεχνών και συνομίλησε με τον Κώστα Μακεδόνα και τον διεθνούς φήμης λιβανέζο βιρτουόζο της νταρμπούκα, Ρόνυ Μπάρακ για την ιδιαίτερη αυτή συνεύρεση φωνών, ήχων, πολιτισμών, το βράδυ της Δευτέρας 3/04 στο Παλλάς.

Στο βίντεο παραπάνω, μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα δήλωσαν οι συντελεστές και να πάρετε μια γεύση από όσα θα ακούσουμε στη μεγάλη συναυλία.

  • Λίγα λόγια για τη μουσική παράσταση:

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, μουσική από τη Σμύρνη, το Ανατολικό Αιγαίο, το Λίβανο, την Αρμενία την Συρία και την Παλαιστίνη, «παντρεύεται» με γνωστά ελληνικά τραγούδια σύγχρονων ελλήνων συνθετών όπως των: Ξαρχάκου, Θεοδωράκη, Καλδάρα, Τσιτσάνη, Κραουνάκη αλλά και Παραδοσιακά, με Ανατολικές επιρροές.

Με αφετηρία τη σκηνή του Παλλάς, ο Κώστας Μακεδόνας θα ταξιδέψει το κοινό από τη μουσική της Μέσης Ανατολής και της Μικράς Ασίας στα μεγάλα ελληνικά τραγούδια σύγχρονων συνθετών με σαφή επιρροή από την Ανατολή. Στο πλευρό του ο τραγουδιστής, συνθέτης και ουτίστας αρμένικης καταγωγής και γεννημένος στην Συρία, Χάιγκ Γιαζιτζιάν. Καλεσμένος τους θα είναι ο διεθνούς φήμης λιβανέζος δεξιοτέχνης της νταρμπούκα (τάμπλα Μέσης Ανατολής) και συνθέτης, Ρόνυ Μπάρακ. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη ιδιαίτερα δημοφιλή στη Μέση Ανατολή και με εμφανίσεις σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Γερμανία την τελευταία εικοσαετία, δίνοντας νέα δυναμική πνοή στην νταρμπούκα και εντάσσοντάς την ακόμα και σε συμφωνικές Ορχήστρες ως σολίστ με δικές του συνθέσεις.

Ενδιαφέρουσες στιγμές της βραδιάς ο μουσικός διάλογος Κώστα Μακεδόνα με Χάιγκ Γιαζιτζιάν και Ρόνυ Μπάρακ ξεχωριστά, καθώς και η σύμπραξη των τριών σε μουσικές συνομιλίες στα ελληνικά και τα αραβικά. Επιπλέον, ο Ρόνυ Μπάρακ θα συνοδέψει με την νταρμπούκα του τον Κώστα Μακεδόνα σε γνωστά ελληνικά τραγούδια.

Η μουσική, η ενορχήστρωση καθώς και ο σχεδιασμός της παράστασης ανήκει στην Τατιάνα Παπαγεωργίου την γνωστή πιανίστα και μουσικολόγο, η οποία διακρίνεται για την συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη. Στην παράσταση συμμετέχει και η Κατερίνα Πολέμη ερμηνεύοντας τραγούδια όπως τα «Μια νύχτα στο Μαρόκο», «Ένα Τραγούδι από τ’ Αλγέρι» κ.ά.

entertainment.in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024