Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Die Welt: Τι μπορεί να προκαλέσει η επιμονή Σόιμπλε για το ΔΝΤ

«O Σόιμπλε επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ στην οικονομική στήριξη της Αθήνας. Αυτό όμως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα στον γερμανικό προεκλογικό αγώνα» γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Die Welt.

«O Σόιμπλε επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ στην οικονομική στήριξη της Αθήνας. Αυτό όμως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα στον γερμανικό προεκλογικό αγώνα» γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Die Welt.

Υπενθυμίζοντας ότι πριν από δυο περίπου χρόνια η Ελλάδα βρισκόταν ένα βήμα πριν από την έξοδό της από το ευρώ, ο συντάκτης σημειώνει:

«Ορισμένοι διερωτώνται εάν αυτό θα ήταν καλύτερο για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα. Διότι, τώρα η ιστορία κινδυνεύει να επαναληφθεί. Πάλι υπάρχουν διαμάχες. Πάλι το θέμα είναι ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει ακόμη να υλοποιήσει η Ελλάδα, για να εκταμιεύσει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ESM την επόμενη δόση».

Ο αρθρογράφος αναδεικνύει τη βαρύτητα του ζητήματος για τα εσωτερικά της Γερμανίας: «Η απουσία του ΔΝΤ θα μπορούσε να θεωρηθεί ‘σημαντική αλλαγή’ στο τρέχον πρόγραμμα, για την οποία η γερμανική Βουλή θα έπρεπε να ξαναψηφίσει. Η συναίνεση της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU/CSU δεν θα πρέπει να θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή, αφού στο παρελθόν επέμενε στη συμμετοχή του ΔΝΤ.

» Πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί μια τέτοια αλλαγή πλεύσης. Στο ερώτημα εάν η επόμενη δόση των Ευρωπαίων δανειστών από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης μπορεί να εκταμιευτεί και χωρίς το ΔΝΤ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντά με ένα ξεκάθαρο ‘όχι’.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024