
Να μεταθέσει τη σύνοδο για να… μπορεί ο Τίλερσον καλούν οι ΗΠΑ το ΝΑΤΟ
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι πρότεινε νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ προκειμένου να μπορέσει να παραστεί ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον. Παράλληλα δόθηκαν εκ νέου διαβεβαιώσεις ότι οι ΗΠΑ «παραμένουν 100% αφοσιωμένες» στη Συμμαχία. Παράλληλα την Τρίτη είχαν συνάντηση στις ΗΠΑ ότι ο νέος υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις και ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι πρότεινε νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ προκειμένου να μπορέσει να παραστεί ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «100% αφοσιωμένες» στην Συμμαχία.
Νωρίτερα την Τρίτη, αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα απουσιάσει από την προγραμματισμένη για τις 5 και 6 Απριλίου σύνοδο στις Βρυξέλλες, όπου θα του δινόταν η πρώτη ευκαιρία να συναντηθεί με όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους του.
Παράλληλα την Τρίτη ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Τζεφ Ντέιβις, δήλωσε ότι ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συζήτησαν τρόπους για την αύξηση συμμετοχής του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ανάμεσα τους και του Ισλαμικού Κράτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Sputnik
- ‘Ετσι αποθέωσε η Euroleague τον Πίτερς (vid)
- Η Άρσεναλ έχασε το Champions League χωρίς… ήττα
- Βρετανία: Εκλογές υπόσχεται ο επίδοξος ηγέτης των Εργατικών Άντι Μπέρναμ – Αν καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός
- Βίοι αντίθετοι: Οι παίκτες της Παρί γλεντούσαν και οι παίκτες της Άρσεναλ ήταν απαρηγότητοι (vids)
- Μπορεί η Αρμενία να γίνει μία γέφυρα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση;
- Η Παρί έχει στα «ραντάρ» της, το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης

