
Τελευταίο ταξίδι του «Παναγία Τήνου» από τον Πειραιά
Ένα χρόνο μετά την ημιβύθισή του μέσα στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Τήνου», πρώην «Άγ.Γεώργιος», αναχωρεί με προορισμό διαλυτήριο στην Τουρκία, με τη βοήθεια ρυμουλκού. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 το πρωί της Τρίτης από το σημείο που βρίσκεται κοντά στη πύλη Ε4.
Ένα χρόνο μετά την ημιβύθιση του μέσα στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» πρώην «Άγ.Γεώργιος» αναχωρεί με προορισμό διαλυτήριο στην Τουρκία, με τη βοήθεια ρυμουλκού.
Η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 το πρωί της Τρίτης από το σημείο που βρίσκεται κοντά στη πύλη Ε4. Οι εργασίες ναυαγιαίρεσης από την αρμόδια εταιρεία, που διήρκησαν περίπου τρεις μήνες, ολοκληρώθηκαν, ενώ ήδη εκδόθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα για την απομάκρυνσή του.
Το πλοίο βρίσκονταν ημιβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά από πέρσι στις 26 Απριλίου, όταν είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων υπό αδιευκρίνιστη αιτία, παίρνοντας δεξιά κλίση 40 μοιρών.
Τις εργασίες απάντλησης των υδάτων, στεγανοποίησης του πλοίου και απομάκρυνσής του είχε αναλάβει, μετά από σχετικό διαγωνισμό από τον ΟΛΠ, η εταιρεία Antipollution ANE.
Το πλοίο είχε κατασχεθεί για οφειλές από το ΝΑΤ, ενώ τη διαχείριση του ναυαγίου είχε αναλάβει ο ΟΛΠ.
Το «Παναγία Τήνου», το οποίο ανήκε έως πρόσφατα στον εφοπλιστή Ε. Βεντούρη και είχε ναυπηγηθεί το 1972 στην Αγγλία, αποτέλεσε τις προηγούμενες δεκαετίες το θρυλικό βαπόρι της Παροναξίας, ενώ για πολλούς καπετάνιους ήταν πλοίο εύκολο στους χειρισμούς του, στις δύσκολες μανούβρες των μικρών λιμανιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μέσι χτίζει το νέο πρότζεκτ της Κορνεγιά: Γυναικεία ομάδα, νέο γήπεδο και ένα ποδοσφαιρικό μοντέλο για το μέλλον
- Έρευνα για τον θάνατο του ιδρυτή της Mango – Συνελήφθη ο γιος του
- Δήμος Χαλκηδόνος: Διαθέσιμο ηλεκτρονικά το αρχείο οικοδομικών αδειών
- Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και σφαίρες στη Μυτιλήνη – Προσπάθησαν να τα περάσουν από Τουρκία
- Νέες υδρογεωτρήσεις στην Τήλο
- Ο Τζον Τραβόλτα εξηγεί την έμπνευση πίσω από τις viral εμφανίσεις του με μπερέ στις Κάννες
