Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελείως αποκομμένη από την πραγματικότητα η Τουρκία, λέει ο Τουσκ

Τελείως αποκομμένη από την πραγματικότητα η Τουρκία, λέει ο Τουσκ

Με το να αποκαλεί τους Ολλανδούς φασίστες, η Τουρκία δείχνει ότι είναι εντελώς αποκομμένη από την πραγματικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ, σχολιάζοντας το πλέον πρόσφατο παραλήρημα του Ερντογάν. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Με το να αποκαλεί τους Ολλανδούς φασίστες, η Τουρκία δείχνει ότι είναι εντελώς αποκομμένη από την πραγματικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ, σχολιάζοντας το πλέον πρόσφατο παραλήρημα του Ερντογάν.

«Το Ρότερνταμ, η πόλη του Εράσμου, η πόλη που ισοπεδώθηκε από τους Ναζί, η πόλη που έχει σήμερα δήμαρχο μαροκινής καταγωγής… Εάν κάποιος βλέπει φασισμό στο Ρότερνταμ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε ο Τουσκ ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σοκαρισμένος από τα σχόλια Ερντογάν δήλωσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, συμπληρώνοντας μάλιτσα ότι τέτοιες δηώσεις απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την Τουρκία από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ένα 24ωρο νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε βάλει στο κάδρο της σύγκρουσης με την Χάγη τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα και τον ρόλο των Ολλανδών κυανόκρανων.

«Τους ξέρουμε τους Ολλανδούς από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Ξέρουμε πόσο η ηθική τους έχει υποστεί πλήγμα από τους 8.000 Βόσνιους που σφαγιάστηκαν» δήλωσε.

Για «αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας» μίλησε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε τονίζοντας ότι ο Ερντογάν «γίνεται όλο και πιο υστερικός κάθε ώρα που περνά και πρέπει να ηρεμήσει».

«Ο τόνος του Ερντογάν έχει γίνει ακόμη πιο υστερικός» είπε ο Μαρκ Ρούτε.

Η χειρότερη θηριωδία στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συνεχίζει να στοιχειώνει την Ολλανδία. Επίσημη έρευνα είχε προκαλέσει το 2002 την παραίτηση της τότε κυβέρνησης, ενώ τον Σεπτέμβριο 2013, έπειτα από απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου, η χώρα έγινε το πρώτο κράτος στον κόσμο που θεωρήθηκε υπεύθυνο για πράξεις των στρατιωτών του που τελούσαν υπό την εντολή του ΟΗΕ.

Το πρωτοσέλιδο της Bild

Η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία, η Bild, τονίζει στο πρωτοσέλιδό της ότι «λέει την αλήθεια στα μούτρα του (Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν», κηρύσσοντάς τον ανεπιθύμητο πρόσωπο στη Γερμανία και καταγγέλλοντας «την τρέλα της εξουσίας».

«Δεν είστε δημοκράτης, προκαλείτε ζημιά στη χώρα σας! Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ!» τονίζει η εφημερίδα, με κυκλοφορία 2 εκατομμύρια καθημερινά.

«Στην τρέλα της εξουσίας, ο εγωμανής Ερντογάν στρέφει τους Τούρκους εναντίον της Ευρώπης» προσθέτει η Bild, η οποία κατηγορεί επίσης «τον μικρό άνδρα του Βοσπόρου» ότι «καταστρέφει τη χώρα του».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024